O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tehničko vozilo za DVD Udbina

1/13
Tehničko vozilo za DVD Udbina
Tehničko vozilo za DVD Udbina Tehničko vozilo za DVD Udbina Tehničko vozilo za DVD Udbina Tehničko vozilo za DVD Udbina Tehničko vozilo za DVD Udbina Tehničko vozilo za DVD Udbina Tehničko vozilo za DVD Udbina Tehničko vozilo za DVD Udbina Tehničko vozilo za DVD Udbina Tehničko vozilo za DVD Udbina Tehničko vozilo za DVD Udbina Tehničko vozilo za DVD Udbina Tehničko vozilo za DVD Udbina
Objavljeno: 14-09-2017

Izaslanstvo Vatrogasne zajednice Ličko - senjske županije predvođeno županijskim vatrogasnim zapovjednikom Hrvojem Ostovićem posjetilo je 09. i 10. 09.2017. vatrogasnu postrojbu u Kaltenbachu (Austrija - pokrajna Tirol). Razlog radnog posjeta bio je preuzimanje vatrogasnog vozila opremljenog opremom za spašavanje prilikom tehničkih intervencija u vatrogastvu. Zapovjednik DVD-a Udbina Ivan Mažar u prisustvu predsjednika Dražena Oreškovića i operativnih vatrogasaca udbinske vatrogasne postrojbe, te ličko - senjskog županijskog zapovjednika i visokih dužnosnika austrijskog vatrogastva svečano je preuzeo ključeve terenskog vozila Unimog opremljenog za spašavanje pri tehničkim intervencijama. Ključeve vozila uručio mu je zapovjednik vatrogasne postrojbe iz Kaltenbacha. Udbinski vatrogasci preuzeli su opremljeno vozilo u sklopu svečanosti predstavljanja novoizgrađenog vatrogasnog doma i nabavke novog specijalnog vozila za akcidente i tehničke intervencije u Kaltenbachu.
Unimog koji je novina u voznom parku DVD-a Udbina je drugo po redu vatrogasno vozilo koje je donirano vatrogasnim postrojbama na području Ličko - senjske županije posredstvom Vatrogasne zajednice Ličko - senjske županije i nemjeriljivom zaslugom Vlade Tirola. Podsjetimo da je prvo vozilo, Rosenbauer Falcon, donirano DVD-u Brinje početkom mjeseca kolovoza, te je registrirano, označeno sukladno pravilima vatrogasne struke i biti će uskoro prezentirano građanima Brinja i ostaloj zainteresiranoj javnosti.
Suradnja Vatrogasne zajednice Ličko - senjske županije i Vlade Tirola ovim ne prestaje već se nastavlja, a između ostalog, uvelike ovisi o angažmanu vatrogasnih postrojbi i čelnika jedinica lokalne samouprave s područja Ličko - senjske županije.

Ovim putem zahvaljujemo svim pojedincima, od gradonačelnika Kaltenbacha, zapovjednika vatrogasne postrojbe Kaltenbach, ministra zaduženog za vatrogastvo i krizna stanja u Tirolu, dugogodišnjeg pokrajinskog zapovjednika tirolskih vatrogasaca do predstavniku Vlade Tirola, g. Petera Logara koji su zaslužni za donaciju ovako vrijednog vozila s opremom udbinskim vatrogascima.
Očekuje se registracija vozila, nakon čega će vozilo i oprema biti prezentirana stanovnicima Udbine.

Nabavkom ovog tipa vozila s opremom značajno je povećana operativna sposobnost udbinskih vatrogasaca, a samim tim i sigurnost građana, poglavito kad je riječ o efikasnom spašavanju unesrećenih uslijed mogućih nesreća u cestovnom prometu.

VZ LSŽ / IB

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!