ZAGREB - U vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu 6. srpnja ove godine bit će održan 10. stručni skup pod nazivom 'Sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane'.
A teme su nadasve zanimljive: Biokonzerviranje proizvoda akvakulture; Chia: superhrana ili supertrend?; Modernim ekstrakcijama do funkcionalnih bioaktivnih komponenti; Informacije o alergenima na hrani; Pothranjenost – sva hrana postaje funkcionalna; Funkcionalna hrana i zdravlje kože; Ulje od sjemenki industrijske konoplje-rizik ili izvor hranjivih tvari?; Jestivi kukci: nova i/ili tradicionalna hrana?; Smanjenje sadržaja soli u mesnim proizvodima i Primjena 3D printanja u prehrambenoj industriji.
O ovim temama govorit će stručnjaci Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstva poljoprivrede RH, Klinike za dječje bolesti Zagreb, Hrvatske agencije za hranu, PIK-a Vrbovec d.d. i ostali.
Svi zainteresirani svoju nazočnost trebaju prijaviti HGK do kraja ovog mjeseca.
M. Kranjčević