OTOČAC – Zbog velikog interesa Hrvatska gospodarska komora ponovo organizira seminar „Bezglutenska prehrana: zdravstveni rizici, dodatni zahtjevi i primjeri u praksi“. Seminar će biti održan 27. lipnja (utorak) u HGK u Zagrebu.
Naime, dužnost je svakog subjekta u poslovanju hranom osigurati primjereno informiranje potrošača u vezi s hranom koju konzumira. Na temelju tih informacija potrošači donose odluke važne za njihovo zdravlje. Stoga je pouzdanost tih informacija izuzetno bitna.
Određeni sastojci ili druge tvari prisutne u hrani mogu uzrokovati alergije ili netolerancije kod nekih osoba. Jedna od tih tvari je i gluten. Kako bi se potrošačima koji boluju od celijakije (netolerancije na gluten) omogućilo da budu informirani i odaberu proizvode koji su sigurni za njihovo zdravlje, važno je dati im pouzdane informacije o njegovoj prisutnosti u hrani.
Svrha ovog seminara je pružiti subjektima u poslovanju hranom koji koriste, ili rukuju sastojcima i proizvodima koji sadrže ili mogu sadržavati gluten, potrebne informacije o ispravnom postupanju u proizvodnji i pripremi hrane, pružanju informacija potrošačima u skladu sa zakonodavstvom, te prikazati određena rješenja iz prakse – stoji u obavijesti Hrvatske gospodarske komore.
M. Kranjčević