O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U senjskoj knjižnici održano putopisno predavanje o Maroku

1/7
U senjskoj knjižnici održano putopisno predavanje o Maroku
U senjskoj knjižnici održano putopisno predavanje o Maroku U senjskoj knjižnici održano putopisno predavanje o Maroku U senjskoj knjižnici održano putopisno predavanje o Maroku U senjskoj knjižnici održano putopisno predavanje o Maroku U senjskoj knjižnici održano putopisno predavanje o Maroku U senjskoj knjižnici održano putopisno predavanje o Maroku U senjskoj knjižnici održano putopisno predavanje o Maroku
Objavljeno: 25-03-2017

U organizaciji Gradske knjižnice Senj i Planinarskog društva „Zavižan“ Senj u četvrtak, 23. ožujka u senjskoj je knjižnici održano putopisno predavanje i predstavljanje ekspedicije o Maroku koju je 2015. g. realizirao planinar i turistički novinar Matej Perkov.

Ovaj hrvatski avanturist dobitnik je nagrade Marco Polo za turističko novinarstvo, a dosad je objavio knjige Želim dotaknutu nebo-priče o planinskoj romantici i Planinarenje je način izražavanja: zašto volim snivati pod zvijezdama te je autor filma From sea to summit: Marocco 2015: ekspedicija.

Nakon što je moderatorica Ana Prpić Rogić publici uvodno predstavila gosta, okupljeni su uživali u zanimljivoj slikovnoj prezentaciji o Maroku saznavši kako se Perkov pripremao za put, što je jeo, kako je putovao i što je sve doživio i koga je sve susreo te kako ga se dojmio Maroko i potpuno drugačija kultura i islam.

Za vrijeme boravka u Maroku Matej se popeo na preko 4 000 metara visok vrh Atlasa, a za vrijeme svoje avanture još se uspeo na 13 vrhova, a jedan je od rijetkih ljudi koji su se popeli na Mont Blanc s morske razine.

Matejevi izleti nisu fokusirani isključivo na penjanje, već pri posjetu nekom kraju istražuje i cijelo područje, znamenitosti, ljude, gastronomiju pa je predstavljanje ove ekspedicije bilo uistinu zanimljivo i poučno, a nakon predavanja brojni okupljeni rado su se zadržali uz domjenak u razgovoru s autorom postavljajući mu brojna pitanja.

Zaključno se publici obratila te predavaču zahvalila Danijela Kremenić ispred PD-a „Zavižan“ kojem knjižnica zahvaljuje na uvijek lijepoj suradnji. Također, zahvaljujemo i brojnoj publici na dolasku i pažnji kao i medijima na praćenju. 

 

Tekst: Ana Prpić Rogić

Fotografije: Sandra Prpić

Podijeli novost na društvenim mrežama!