O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje

1/13
Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje
Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić novi predsjednik DVD-a Brinje
Objavljeno: 21-03-2017

U subotu 18. ožujka 2017. godine u Vatrogasnom domu Brinje održana je 121. redovna izborna skupština DVD-a Brinje. Vatrogasnu skupštinu su, uz prijateljska i bratimljena vatrogasna društva, ispred Općine Brinje uveličali načelnik Zlatko Fumić i predsjednik Općinskog vijeća Davor Vičić, ispred Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović i tajnik Ivica Marković, ravnateljica DV Tratinčica Ružica Perković i ravnateljica OŠ Luke Perkovića Marija Vičić.

Budući da je ovogodišnja skupština bila izbornog karaktera, izabrano je novo vodstvo DVD-a Brinje za sljedeće 4 godine, a isto tako podnijeto je godišnje izvješće o radu društva za 2016. godinu te plan rada za 2017. godinu. U izvješću je navedeno kako brinjsko vatrogasno društvo broji 115 članova, od toga 23 operativna člana koji ispunjavaju sve zakonske norme za izlazak na intervencije. U društvu je jedan viši vatrogasni časnik, 11 vatrogasnih časnika i 4 dočasnika. Posebno veseli brojka od 28 pripadnika vatrogasne mladeži što pokazuje kako DVD Brinje ima svijetlu budućnost pred sobom. U prošloj godini imali su ukupno 70 intervencija, od toga je bilo 58 požarnih intervencija, i to 52 požara otvorenih prostora te su odradili ukupno 545,5 radnih sati na intervencijama. Od važnijih aktivnosti u prošloj godini istaknuta je organizacija županijske taktičko pokazne vatrogasne vježbe „Brinje 2016.“ koja je održana 21.05.2016. te 120. obljetnica osnutka DVD-a Brinje koja je svečano proslavljena u rujnu prošle godine. U prigodi 120 godina brinjskog vatrogastva predstavljena je monografija o povijesti DVD-a Brinje naziva „Dobrovoljno vatrogasno društvo Brinje“ autora dr.sc. Željka Holjevca.

Od mjesta predsjednika DVD-a Brinje, na subotnjoj skupštini oprostio se Ante Javor, dugogodišnji aktivni član brinjskih vatrogasaca koji je itekako svojim radom zadužio DVD Brinje i brinjsko vatrogastvo. Kako je istaknuo u svom oproštajnom govoru, došlo je vrijeme da se mlađi i aktivniji članovi uhvate u koštac s obvezama vođenja društva. Zahvalio se svim svojim suradnicima na dugogodišnjoj suradnji i podršci, poglavito Općini Brinje, Osnovnoj školi Luke Perkovića Brinje i Županijskoj vatrogasnoj zajednici.

Za novog predsjednika DVD-a Brinje izabran je Alan Kušanić koji je, kako je istaknuto u predstavljanju njegove kandidature, pravo dijete vatrogasnog društva. Rođen je 1987. godine, a član DVD-a Brinje od 1995. godine. Nekad dio vatrogasne mladeži, a danas vatrogasni časnik i nositelj brojnih odlikovanja. Novi predsjednik Alan Kušanić se zahvalio na iskazanom povjerenju. Uz zahvalu, istaknuo je kako mu je velika čast biti izabran za predsjednika jednog od najstarijih vatrogasnih društava u Ličko-senjskoj županiji, ali ta čast nosi i veliku odgovornosti te se nada da će biti barem onoliko dobar predsjednik kao njegov prethodnik Ante Javor kojem se zahvalio na svoj podršci i znanju koje je prenio mlađim generacijama.
Za zapovjednika DVD-a Brinje izabran je dosadašnji zapovjednik Alen Perković, a za zamjenika zapovjednika izabran je dosadašnji zamjenik Ivica Vranić.

U Upravni odbor izabrani su Alan Kušanić, Ante Javor, Mile Kušanić, Alen Perković, Ivan Vičić, Stjepan Perlić, Ivica Vranić, Mile Vranić, Mirko Burić, Ivica Perković, Ivica Jurašić, Marko Draženović i Marko Blažanin.
U Nadzorni odbor izabrani su Josip Perković, Ante Burić i Ivica Mesić.
Na skupštini su dodijeljena i odlikovanja i medalje zaslužnim članovima društva.
Vatrogasnu spomenicu za 10 godina aktivnosti dobili su Davor Paušić, Marko Borić, Marko Blažanin, Ivana Vranić i Ivana Perković.

Vatrogasnu spomenicu za 20 godina aktivnosti dobio je Dubravko Javor.
Brončanu vatrogasnu plamenicu dobili su Ivica Vranić, Alan Kušanić i Ivica Jurašić.
Brončanu vatrogasnu medalju dobili su Stipe Vranić, Ivana Perković i Ivana Vranić.
Srebrnu vatrogasnu medalju dobili su Ivica Mesić i Antonia Kolaković.

Okupljene uzvanike pozdravio je načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić koji se zahvalio DVD-u Brinje na svemu što su učinili i čine u zaštiti od požara, ali i na tome što su aktivni dionici javnog života Brinja te sudjeluju u svim društvenim aktivnostima, manifestacijama, a u prošloj godini su bili i nositelji dvaju značajnih događanja o kojima se nadaleko čulo, a to su taktičko-pokazna vatrogasna vježba „Brinje 2016.“ i obilježavanje 120-te obljetnice društva. Osvrnuo se također na svoje obećanje o nabavci nove vatrogasne cisterne za koju zna da je uistinu prijeko potrebna društvu te naglasio da obećanje nije zaboravio te se nada što skorijem rješenju navedenog problema. Također, načelnik Fumić je spomenuo kako je Općina Brinje, uz redovna sredstva koja na godišnjoj razini osigurava u proračunu za obavljanje vatrogasne djelatnosti, uložila dodatna financijska sredstva u izradu projektne dokumentacije kako bi se moglo aplicirati na Mjeru 7.4.1 iz Programa ruralnog razvoja za dobivanje sredstava za rekonstrukciju i opremanje Vatrogasnog doma Brinje što je projekt ukupne vrijednosti od 3 milijuna kuna.
Nakon brinjskog načelnika Fumića, uzvanicima se obratio županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović koji se u svom govoru zahvalio DVD-u Brinje na svemu što čine u razvoju vatrogastva u Ličko-senjskoj županiji i istakao kako je Brinje u 2016. godini bilo središte ličko-senjskog vatrogastva iz dva razloga; prvi razlog je maestralno odrađena županijska vatrogasna vježba „Brinje 2016.“, a drugi je 120-ta godišnjica osnutka DVD-a Brinje. Županijski vatrogasni zapovjednik Ostović uručio je prigodne zahvalnice DVD-u Brinje i Općini Brinje za pomoć pri organizaciji županijske taktičko-pokazne vatrogasne vježbe „Brinje 2016.“.

Uzvanicima su se obratili i tajnik ŽVZ Ivica Marković, ali i predstavnici prijateljskih i bratimljenih društava koji su uručili prigodne darove brinjskim vatrogascima.

Ana Manjerović

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!