O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Korenici i Lapcu o prevenciji ovisnosti

1/1
U Korenici i Lapcu o prevenciji ovisnosti
U Korenici i Lapcu o prevenciji ovisnosti
Objavljeno: 21-03-2017

GOSPIĆ - Preventivni projekt „Zajedno više možemo“ sastoji se od nekoliko komponenti, a trenutno se provode treća pod nazivom Prevencija i alternativa – 1 (PIA -1) i četvrta Prevencija i alternativa – 2 (PIA – 2). 

Prevencija i alternativa – 1 sastoji se od predavanja i interaktivnih radionica u trajanju od jednog školskog sata, a policijski službenici učenike upoznaju s osnovama policijskog postupanja te zakonskim odredbama u slučajevima zlouporabe opojnih droga, konzumiranja alkohola, vandalizma i vršnjačkog nasilja. Nakon toga učenici aktivno sudjeluju u interaktivnim radionicama„Kviz znanja - značaj prevencije kriminaliteta“i „Pravodobno rješavanje problema“ kako bi ponovili prethodne usvojene sadržaje te dodatno utvrdili pozitivne životne stavove i socijalno prihvatljive oblike ponašanja.

Ponavljanjem i nadogradnjom pojedinih sadržaja programa kod učenika se nastoji razviti pravilan odnos prema svim oblicima rizičnog ponašanja. Ujedno, kod učenika se učvršćuje stav da policija želi postati njihov prijatelj-pomagač i aktivno se uključiti u njihovo odrastanje. 

Prevencija i alternativa  - 2 sastoji se također od interaktivnog predavanja gdje se učenici detaljnije upoznaju sa zakonskim sankcijama, kao i štetnim posljedicama zlouporabe droga i alkohola, te drugim oblicima rizičnog ponašanja, posebice vandalizma i vršnjačkog nasilja, gdje ih se zaključno usmjerava da drogama i drugim rizičnim ponašanjima odlučno kažu NE jer za to uvijek postoji alternativa. 

Kontakt policajka Policijske postaje Donji Lapac učenicima šestih razreda održala je predmetna predavanja u sklopu komponenti PIA – 1 i PIA-2 i to u osnovnoj školi „Donji Lapac“ u Donjem Lapcu i u osnovnoj školi  „Dr. Franjo Tuđman“ u Korenici. 

Učenici su vrlo aktivno sudjelovali u predavanjima, a prosvjetni djelatnici pohvalili su sadržaj programa, način prezentacije i prilagođenost programa uzrastu učenika, naglasivši kako je ovo vrlo dobar način upoznavanja i zbližavanja učenika i policije.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!