O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Domaći autori rječnika studentima predstavili svoja djela

1/5
Domaći autori rječnika studentima predstavili svoja djela
Domaći autori rječnika studentima predstavili svoja djelaDomaći autori rječnika studentima predstavili svoja djelaDomaći autori rječnika studentima predstavili svoja djelaDomaći autori rječnika studentima predstavili svoja djelaDomaći autori rječnika studentima predstavili svoja djela
Objavljeno: 18-03-2017

GOSPIĆ – Još uvijek u Mjesecu hrvatskoga jezika, a bilo je to u prošli utorak, na Odjelu za učiteljske studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru, doc. dr. Jasminka Brala-Mudrovčić organizirala je susret studenata spomenuta Odjela i autora dijalektalnih rječnika iz Ličko-senjske županije. Ovom susretu su se odazvala tri autora: Marko Čuljat sa dva izdanja Ričnika ličke ikavice, Milan Kranjčević s Ričnikom gacke čakavšćine – Konpoljski divan i Ivan Milković s Ličkom štokavskom ikavicom.

Ovaj susret je započelo osmero studenata, koji su u svojima kratkim referatima progovorili  o hrvatskomu jeziku i svemu onome što je za taj jezik vezano. Tako je pročitan govor Ivana Kukuljevića Sakcinskog na hrvatskom jeziku iz 1843., spomenuta je i Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika iz 1967., bilo je govora o leksikografiji, vrstama rječnika, a sve je to vodilo do razgovora a autorima navedenih rječnika.

Svaki od autora je predstavio svoje djelo, odnosno što je smatrao važnim kazati studentima o važnosti i vrijednosti dijalekata u hrvatskomu jeziku. Na kraju je bilo i određenih pitanja, no istek vremena blok-sata ipak je uspješno okončano ovo druženje.

M. K.
 

Podijeli novost na društvenim mrežama!