O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Lokalna inicijativa za zapošljavnje - faza III

1/1
Lokalna inicijativa za zapošljavnje - faza III
Lokalna inicijativa za zapošljavnje - faza III
Objavljeno: 17-03-2017

OTOČAC – 10. ožujka ove godine Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je natječaj Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - Faza III. To je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva), zaključno s 10. lipnja ove godine – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac.

Na ovaj natječaj mogu se prijaviti javna visoka učilišta, jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, lokalne i regionalne javne institucije, mali i srednji poduzetnici, mikro poduzetnici, neprofitne organizacije, obrtnici, organizacije civilnog društva, potporne institucije za poduzetnike, sindikati, sveučilišta, škole, tijela javne vlasti, ustanove za obrazovanje odraslih, veliki poduzetnici, visoke škole, visoka učilišta i zadruge.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga usmjeren je na razvoj lokalnih partnerstava za zapošljavanje radi prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanja partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama na tržištu rada.

Bit će financirane aktivnosti koje doprinose provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala u svim županijama u Hrvatskoj te gradu Zagrebu. Ako strategije, kao dodatke, imaju Akcijske planove za zapošljavanje usmjerene na ranjive skupine na tržištu rada, podupirat će se i projekti koji su u skladu i s tima relevantnim strateškim dokumentima na regionalnoj razini. Također, podupirat će se i aktivnosti usmjerene na daljnje jačanje kapaciteta lokalnih partnerstava za zapošljavanje kako bi se osigurala njihova održivost te unaprijedila funkcionalnost i učinkovitost na lokalnim tržištima rada.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava je 73.440.000 kuna.

Iznos bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu može se kretati od najmanjeg iznosa zatraženih bespovratnih sredstava od 400.000 kuna, do najvišeg iznosa od 2.000.000 kuna. Udjel financiranja po pojedinomu projektu iznosi 100 posto prihvatljivih troškova, tj. Prijavitelji ili partneri ne osiguravaju sufinanciranje projekata iz vlastitih sredstava.

Više o tomu može se vidjeti ovdje.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!