O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U pripravi zbornik u čast msgr. Tomislavu Šporčiću

1/1
U pripravi zbornik u čast msgr. Tomislavu Šporčiću
U pripravi zbornik u čast msgr. Tomislavu Šporčiću
Objavljeno: 26-01-2017

OTOČAC – Nije to pravilo, ne odnosi se na svakoga, najčešće to čast dobiju pojedinci koji su svojim radom i životom zavrijedili da im se sredina i društvo oduži, da im zahvali, da im prizna sve njihovo pregalaštvo koje su nesebično dali drugima. U suvremenu svijetu to davanje sebe drugima postaje pomalo anakronizam, nešto što postaje sve manje i manje, sve tanje i tanje, premda ne će nestati, uvijek će biti onih koji će biti drugačiji, plemenitiji, koji će imati ideje kako unaprijediti sredinu u kojoj živiš i radiš. Naravno uvijek će biti i onih jednih dušica kojima zlo jede srce, koje preuzima ništavilo i koji uživaju u toj svojoj nečasnoj misiji.

Naime, ovaj uvod je samo „šlagvort“ da bismo progovorili o onomu o čemu želimo progovoriti, a to su završne priprave za uređivanje i tiskanje zbornika posvećena životu i radu msgr. Tomislava Šporčića, otočkog župnika, dekana Otočkog dekanata i generalnog vikara Gospićko-senjske županije. Pozivnica za sudjelovanje u pisanju članaka stigla je još za Božić 2015. godine, rok za predaju znanstvenih, stručnih i preglednih radova trebao je isteći krajem prošle godine, no glavni urednik i pokretač ove ideje prof. dr. sc. Ivan Šporčić iz Rijeke produžio je taj krajnji rok na kraj siječnja ove godine.

Svi oni koji su obećali da će pisati svoje članke u svezi msgr. Šporčića, odnosno da će pisati druge znanstvene članke koje u ovakvim zbornicima imaju svoga mjesta, su već dovršili posao i poslali ga glavnom uredniku. Preostaje sve tekstove iščitati, dati ih na recenziju, eventualno doraditi i po recenzentskomu mišljenju popraviti, a onda sve poslagati i dati u tiskaru. Nimalo lak ni jednostavan posao, to dobro znaju oni koji su se bavili uređivanjem i tiskanjem knjiga.

Ovaj zbornik treba biti otisnuti tijekom ove godine, na 75. godišnjicu života msgr. Tomislava Šporčića i na njegovu 50. obljetnicu svećeništva. Valjda će tako i biti. A ovim zbornikom ne će dobiti samo slavljenik, već i sve sredine u kojima je msgr. Šporčić djelovao (Senj, Slunj, Ogulin, da nabrojimo samo one u kojima je duže djelovao) i još uvijek djeluje (Otočac).

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!