O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Lička pučka sveta misa povodom 200 godina župe Široka Kula uz prijatelje iz Sinca

1/5
Lička pučka sveta misa povodom 200 godina župe Široka Kula uz prijatelje iz Sinca
Lička pučka sveta misa povodom 200 godina župe Široka Kula uz prijatelje iz SincaLička pučka sveta misa povodom 200 godina župe Široka Kula uz prijatelje iz SincaLička pučka sveta misa povodom 200 godina župe Široka Kula uz prijatelje iz SincaLička pučka sveta misa povodom 200 godina župe Široka Kula uz prijatelje iz SincaLička pučka sveta misa povodom 200 godina župe Široka Kula uz prijatelje iz Sinca
Objavljeno: 14-11-2016

ZAGREB - Nedjelje koja je iza nas na poldanjoj župnoj  svetoj misi u 11,00 sati u župnoj crkvi sv. Marije na Dolcu, inače najstarije župe u Zagrebu, premijerno je u euharistijskom slavlju izvedena glazba ličke pučke mise, autorice ličkih korijena Paule Fabinger Orešković koja je Lici podarila prekrasno glazbeno djelo na ponos sadašnjim i budućim generacijama.  

Župni zbor „Branimir“ uz orguljašku pratnju i dirigentsku palicu voditeljice zbora gđe. Paule Fabinger Orešković do savršenstva je interpretirao sve pjesme što je brojnim okupljenima galilo dušu.

Glazbenim poznavateljima u tragovima prepoznatljivi su dijelovi arije iz Junaka iz Like i pjevanje Sokola  i ponos Vile Velebita, a sve to ogrnuto jednim profinjenim plaštem sakralnosti. 

Misno slavlje, uz koncelebraciju domaćina župnika Zlatka Golubića, predvodio je vlč. Luka Blažević župnik Široke Kule i Ličkog Osika, koji je prigodno ovdje praćen svojim župljanima Široke Kule te njihovim folklornim društvom. Glazba za ličku pučku svetu misu posvećena je upravo 200-toj godišnjici osnutka župe Široka Kula i žrtvama ovog mjesta u Domovinskom ratu.  

Na svetoj misi u ličkoj narodnoj nošnji bili su i članovi Zavičajnog društva Sinac iz Zagreba koji su uz zvuke ličke tamburice i pjesme ličkog kraja ozvučili ugođaj  i uvod u ovo misno slavlje, a nakon svete mise brojni Ličani koji su se prethodno okupili na ovoj svetoj misi, zajedno su se prisjetili stihova rodnog zavičaja. 

Tekst: AMBV / JI

Fotografije: ZD Sinac Zagreb

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!