GOSPIĆ - Sinoć je u KIC-u Gospić održana radionica kuhanja i promocija knjige Vege-Burgeri, autorice Dunje Gulin. Dunja Gulin po struci je profesorica engleskoga i španjolskoga jezika i književnosti, no od samog početka studija paralelno se educira na području prirodne prehrane. 2008. godine objavljena je njena prva kuharica na hrvatskomu jeziku, „Doručak“, slijedi izdavanje njenih kuharica na engleskomu jeziku: „Raw Food Kitchen“, „The Vegan Baker“, „The Vegan Pantry“ i „Fermented Foods“, prevodenih i na druge svjetske jezike. Kolumnistica je časopisa „Sensa“, članica je kuharskog tima na krstarenju „Holistic Holiday at Sea“, voditeljica radionica kuhanja, autorica on-line detoks škole kuhanja, povremeno kuha za joga grupe na raznim destinacijama te objavljuje recepte na svojoj web stranici.
Koliko uživa u onome što radi, gospićkoj je publici pokazala upravo na radionici, sa zadovoljstvom je pripremila burger od tofua i sirovi falafel. Usput se moglo čuti puno korisnih savjeta i trikova.
Inače Dunja održava javne i privatne radionice diljem Hrvatske na kojima se može naučiti kako se pripremaju odabrana jela, degustirati pripremljeno i naravno polaznici mogu pitati sve što ih zanima.
D. Bogić