O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Župan Milan Kolić predao na uporabu nove prostorije Zavodu hitne medicine

1/3
Župan Milan Kolić predao na uporabu nove prostorije Zavodu hitne medicine
Župan Milan Kolić predao na uporabu nove prostorije Zavodu hitne medicine Župan Milan Kolić predao na uporabu nove prostorije Zavodu hitne medicine Župan Milan Kolić predao na uporabu nove prostorije Zavodu hitne medicine
Objavljeno: 10-09-2016

Gospić, 9. rujna- Nedugo nakon što je Ličko-senjska  potpisala Ugovor s DUDI-om i na taj način preuzela prostorije nekadašnjeg Ureda za obranu u Gospiću, taj je prostor danas službeno prešao u ruke Zavoda za hitnu medicinu. Na prigodnoj svečanosti ravnateljica Zavoda Elizabeta Dragičević zahvalila se županu Milanu Koliću na stalnoj potpori koja je dragocjena za funkcioniranje ove službe. Istaknula je podatak po kojem je samo tijekom ove godine Zavod imao 8905 poziva, od čega je 5240 intervencija bilo izvan prostora ove medicinske službe. Prepuštajući na uporabu novih 170 m2 radnog prostora Zavodu za hitnu medicinu, župan Milan Kolić se osvrnuo na značenje dobre organizacije i uspješnog djelovanja svih 430  zaposlenih djelatnika na  ukupno šest lokacija.

-Ovaj sustav medicinske pomoći i do sada je po ocjeni struke obavljao na ovim prostorima svoje zadaće na visokoj profesionalnoj razini. Ovo je novi mali korak u još boljem ustrojavanju i funkcioniranju Zavoda za hitnu medicinu. Ovo je i sukus naših dosadašnjih aktivnosti u tom smislu. Moram se zahvaliti ravnateljici, svim liječnicima i medicinskom osoblju, svim vozačima jer su i u neadekvatnim uvjetima rada uspijevali činiti sve kako bi unutar onog „zlatnog sata“ dolazili do pacijenata i spašavali im živote, rekao je župan Milan Kolić koji je obećao nastavak aktivnosti u smislu  stvaranja još boljih uvjeta rada i smještaja službi Hitne medicine. Liječnik, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Milinović iznio je ovom prigodom podatke po kojima zaposlenici s područja ove županije godišnje izdvajaju za zdravstvo oko 100 milijuna kuna, dok im se vraća oko 60 milijuna.

-Zato se valja boriti da ova županija opstane, da zadržimo i poboljšamo kvalitetu medicinskih usluga. Centri za hemodijalizu ukinuti su u Sisku i Ogulinu, željelo se to učiniti i u Gospiću. Zahvaljujući Ličko-senjskoj županiji, općinama i gradovima uspjeli smo zadržati ovu medicinsku uslugu i uvelike povećati kvalitetu života dijaliziranih pacijenata. Ovo danas je još jedan pokazatelj kako trebaju funkcionirati državne institucije i koja je uloga jedinica lokalne samouprave. Uvjeren sam da ćemo nastaviti u ovom smislu. Stoga iskreno zahvaljujem svim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu, Općoj bolnici Gospić, svima koji su uključeni u sustav spašavanja ljudskih života, rekao je dr. Darko Milinović. Potom je potpisan Ugovor o preuzimanju novih prostorija u koje je iz decentraliziranih sredstava već uloženo 28 tisuća kuna, pri čemu je potpuno obnovljeno 6 radnih prostorija na Korzu Vile Velebita.

LSŽ

Podijeli novost na društvenim mrežama!