O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Osigurana školska prehrana za 254 učenika iz Ličko-senjske županije

1/1
Osigurana školska prehrana za 254 učenika iz Ličko-senjske županije
Osigurana školska prehrana za 254 učenika iz Ličko-senjske županije
Objavljeno: 30-08-2016

Ličko-senjska županija je u srpnju 2016. godine podnijela prijavu na natječaj Ministarstvu socijalne politike i mladih za osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2016./2017.

Cilj Projekta je ublažavanje dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u školama. Kroz Projekt će se osigurati prehrana za 254 učenika iz socijalno ugroženih obitelji u sedam osnovnih škola: OŠ „Luka Perković“ Brinje, OŠ Lovinac, OŠ Donji Lapac, OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj, OŠ Perušić, OŠ „Kralj Tomislav“ Udbina i OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ Senj. Učenicima će se omogućiti prehrana u školama koje imaju školsku kuhinju, kao i  dostava obroka u dvije škole koje nemaju školsku kuhinju (OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj i OŠ Lovinac).

Županiji su za projekt „Naša djeca, naša budućnost“ odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 441.238,50 kn iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu i/ ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

http://hrvzz.hr

Podijeli novost na društvenim mrežama!