O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Plenković u Gospiću: Naš prioritet je Hrvatska na koju ćemo svi biti ponosni

1/6
Plenković u Gospiću: Naš prioritet je Hrvatska na koju ćemo svi biti ponosni
Plenković u Gospiću: Naš prioritet je Hrvatska na koju ćemo svi biti ponosniPlenković u Gospiću: Naš prioritet je Hrvatska na koju ćemo svi biti ponosniPlenković u Gospiću: Naš prioritet je Hrvatska na koju ćemo svi biti ponosniPlenković u Gospiću: Naš prioritet je Hrvatska na koju ćemo svi biti ponosniPlenković u Gospiću: Naš prioritet je Hrvatska na koju ćemo svi biti ponosniPlenković u Gospiću: Naš prioritet je Hrvatska na koju ćemo svi biti ponosni
Objavljeno: 27-08-2016

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je danas Gospić i Otočac u sklopu predizborne kampanje, a domaćin u glavnom ličko gradu bio mu Darko Milinović, je 4. na listi u IX. izbornoj jedinici. 

U atriju KIC-a za govornicom su se predstavili neki od kandidata za Hrvatski Sabor - Željko Dilber, predsjednik HDZ-ovog odbora za branitelje, načelnik općine Jasenice Martin Baričević, potpredsjednik županijske organizacije HDZ-a LSŽ, Marijan Kustić, pročelnica za financije Grada Zadra i članica Nacionalnog odbora za financije, Grozdana Perić, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev te Darko Milinović. 

- Kažu da je IX. izborna jedinica utvrda HDZ-a, a neki kažu da su utvrde da se ruše. Nemojmo to više govoriti. IX. izborna je biser HDZ-a koji svake izbore pokazuje svoj sjaj, taj sjaj ne može nitko ugasiti. Neki govore da smo tradicionalna konzervativna sredina, a mi držimo da smo europska pobjednička ponosna sredina, znamo odgovoriti na svaki izazov stavljen pred nas, započeo je domaćin Milinović. 

- Ono što smo dobili s novim predsjednikom stranke jest kulturni dijalog na političkoj sceni Hrvatske. Primijetili ste da nigdje nismo govorili o našim političkim suparnicima. Oni govore o nama zato jer nemaju svoj program i onda moraju osloniti se na blaćenje HDZ-a, kazao je. 

U podužem govoru Andrej Plenković govorio je o programu stranke te budućnosti Hrvatske i mladih generacija. 

- Posebno mi je drago da su na prva dva mjesta na listi dvije dame, mislim da je to veliki iskorak za HDZ, a shvatio sam da je to premalo tek kada sam vidio fotografije našeg gospodina Milinovića neki dan u jednoj dnevnoj novini. Sada znamo kako ćemo drugi puta sastavljati liste, našalio se Plenković na početku svoga govora aludirajući na podršku Zajednice žena Katarina Zrinski LSŽ Darku Milinoviću. 

- Imam dojam da je Dalmacija spremna dati 16 mandata. Ti mandati u IX. I X. izbornoj jedinici po meni, ne samo da HDZ-u kao stranci pojedinačno jamči najveći broj mandata u Hrvatskom saboru nakon izbora, nego i onaj pravi ulog u stvaranje jedne stabilne parlamentarne većine i stabilne Vlade koja će provesti program kojega su radili naši stručnjaci, koji je orijentiran prema budućnosti. To je ključ ovog HDZ-a kojeg ja predvodim, koji baštini svu našu tradiciju, povijest, sve što su dr. Tuđman i naši utemeljitelji stvorili. Najjača smo stranka i najveća i to nam daje najveću odgovornost za budućnost Hrvatske. Zato je program usmjeren na gospodarski rast i razvoj, na 5 posto gospodarskog rasta 2020., na 180 tisuća novih radnih mjesta. To nisu brojke koje su napisane i stavljene u taj program iz rukava, one predstavljaju precizan izračun trenutne stope zaposlenosti u HR koja je nešto malo iznad 60 posto. EU želi zaposlenost od 75 posto, a mi u ove sljedeće četiri godine želimo doći na 68 posto, a tih osam posto je 180 tisuća radnih mjesta. Ići ćemo i s nastavkom kurikularne reforme koja nikada nije stala i odbijam manipulacije da ju je prošla Vlada zaustavila. Ono što se htjelo jest uključiti dodatne stručnjake i napraviti programe za naše mlade koji će spojiti obrazovni sustav sa tržištem rada. To je ključ uspjeha svakog modernog društva, te govorio o ciljevima i prioritetima programa bitnih za rast i razvoj zemlje, kazao je, između ostaloga, o programu HDZ-a. 

- Dado je rekao u svome izlaganju da smo promijenili političko ozračje Hrvatske u ovih nekoliko tjedana. Jesmo. To je bio moj glavni cilj, moj glavni motiv angažmana osim da vratimo i konsolidiramo HDZ je da promijenimo političku kulturu u Hrvatskoj. HDZ je uvijek bio predvodnik procesa u Hrvatskoj, a sada smo predvodnik stavljanja Hrvatske na razinu europskih debata, kulture komunikacije, argumenata, javnih politika, onoga zbog čega stranke postoje, a ne niskih osobnih diskvalifikacija, vrijeđanja, diletantizma, drzništva, vulgarnosti. To nije, kako bi rekli Englezi, naš "cup of tea", to nije naš čaj. Naš čaj je budućnost, mladi, naš prioritet je Hrvatska na koju ćemo svi biti ponosni, zaključio je Plenković. 

Iva Vidović Pocrnić

Podijeli novost na društvenim mrežama!