O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću

1/16
Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću
Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću Predizborni skup Narodne koalicije u Gospiću
Objavljeno: 25-08-2016

Narodna koalicija predvođena predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, Ivanom Vrdoljakom (HNS), Silvanom Hreljom (HSU) te Rankom Ostojićem, nositeljem liste Narodne koalicije za IX. izbornu jedinicu, posjetila je danas središte Gospića na čijem je Korzu održala predizborni skup uz osnovnu poruku kako se vraćaju na vlast kako bi radili za narod. 

U 5 do 12 položili su vijence kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu Alojzija Stepinca te se uputili na Korzo. Govor svakog ponaosob prekidan je pljeskom, a započeo je Ranko Ostojić koji je ujedno i predstavio ljude s liste, među kojima je i predsjednik gospićkog SDP-a Nikola Maras. 

Milanovića je predstavio kao najuspješnijeg predsjednika hrvatske Vlade i budućeg premijera, a ljude s liste kao ljude iz naroda koji će raditi za narod. 

- Izražavam svoj ponos što se već u trećim parlamentarnim izborima družim s ljudima koji su cijelo vrijeme za svaki problem tražili rješenje i nikada od rješenja nisu pravili problem. Drago mi je da opet imamo šansu povesti Hrvatsku naprijed i to normalnim koracima ne nudeći građanima obećanja. Molim vas dragi građani, otvorite oči i uši i pazite i promislite tko vam je što govorio i budite mudri i cijenite to što je netko radio i dajte prednost onome što je realno i racionalno bez neke emocije lijeve ili desne i neke falše ili manje falše ideologije. Mi imamo iza sebe rezultate - izlaska iz najžešće krize u povijesti mlade Hrvatske države, kazao je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, Silvano Hrelja, te na kraju poručio: "Ako vam ovog eksperimenta nije dosta onda i dalje glasajte za MOST-a". 

Sljedeći se okupljenima obratio predsjednika Hrvatske narodne stranke, Ivan Vrdoljak. 

- I Ličani i Gospićani imaju pravo imati i dobro obrazovanje, i dobar posao, i dobru sinergiju kontinentalnog turizma, industrije, šanse za uspjehom kao bilo koji drugi dio Hrvatske. Samo onda kada sam ovdje stao vidio sam da ta šansa ne postoji. Jedan od kriterija i razloga zbog kojeg je možda došlo do toga je što su ovdje u kontinuitetu političke teme bile ideološke, svjetonazorske, teme koje su u pravilu dovodile HDZ na vlast. Ne možemo se pravdati da ovdje nemamo šansu jer je postojao rat prije 25 godina, nemamo razloga i nemamo prava više za to, poručio je. 

Kazao je da je jedini cilj Bože Petrova oblatiti druge i ne preuzeti odgovornost. 

- I nakon ovoga što nam je priuštio zajedno sa HDZ-om, tzv. domoljubima, što nam je priuštio godinu dana nerada, neodgovornosti pa čak i loše Hrvatske, ima pravo reći ako ja ne budem premijer idemo treći put na izbore. Ljudi, pa muka mi je više i od izbora i od objašnjavanja, dajte nam pravo da radimo!, zaključio je Vrdoljak. 

- Ja jesam političar, nije me to stid priznati. Politika je posao koji bi trebao biti pun sadržaja i smisla. Druge ne mrzimo, narodna smo koalicija, želimo Hrvatsku u kojoj će biti poštena plaća za pošten rad, obrazovanje biti reformirano i biti na razini jedne Finske, bez ideologije, bez SDP-a i HDZ-a, u kojoj će se prijevoz učenika financirati, a ne ga ukidati, u kojoj će zdravstvo biti besplatno, u kojoj se neće naplaćivati hitni prijem, u kojoj se neće favorizirati privatne osiguravatelje zato što je to u interesu prijatelja određenih stranačkih vodstava, započeo je predsjednik SDP-a Zoran Milanović u Gospiću. 

- U Lici, u Gospiću, koji su teško stradali u ratu i koji se od toga neće tako brzo oporaviti koliko god mi to željeli, HDZ će biti jači od nas kao i u ovoj izbornoj jedinici, ali nemamo straha niti ga trebamo zbog čega imati, ni kompleksa niti prijezira prema drugoj strani, da se ne pojavimo i u Gospiću i u svim gradovima i selima koliko nam to ovo malo vremena do izbora dopušta, da pošaljemo svoje poruke, a to su poruke zajedništva, ali ne jednoumlja. Ne mislimo svi isto, ali da se dogovorimo oko nekih stvari koje su nam u zajedničkom interesu, kazao je Milanović dodavši da brani hrvatske interese i da će ih braniti i dalje. 

- Do sada je naša koalicija dva puta preuzimala odgovornost i to svaki puta od HDZ-a i svaki puta je zemlja bila debelo oštećena i u lošem stanju. I 2000. i 2011. i oba puta kada smo odlazili iz Vlade ostavili smo iza sebe red, poredak, veću šansu, gospodarski rast i veću zaposlenost. Tako je bilo i prije 8 mjeseci. U to vrijeme ne možeš napraviti čuda, ali možeš napraviti štetu, a to su oni napravili, ali nije velika i ne treba nam puno vremena da stvari vratimo u normalan tijek, zaključio je Milanović.

 

Iva Vidović Pocrnić

Podijeli novost na društvenim mrežama!