O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Školska prehrana za siromašnu djecu

1/1
Školska prehrana za siromašnu djecu
Školska prehrana za siromašnu djecu
Objavljeno: 26-06-2016

OTOČAC - Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac. Cilj ovog poziva je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, i to kroz podjelu hrane u školama.

Ovo nije zamjena postojećih programa subvencioniranja prehrane, već dodana vrijednost kojom će pomoć biti dostupna većem broju djece.

Za financiranje projekata u okviru ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga raspoloživ je indikativni iznos od 9,36 milijuna kuna, od čega indikativni iznos namijenjen podršci partnerskima organizacijama za provedbu projektnih aktivnosti kroz tehničku pomoć iznosi 360.000 kuna. Najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava je 200.000 kuna, a najviši iznos zatraženih bespovratnih sredstava je milijun kuna.

Javni poziv je otvoren 10. lipnja i traje do 1. srpnja ove godine. Dakle, one škole koje su bile spremne sa svojim projektima moći će aplicirati, za druge je to, čini se, isuviše kratak rok.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!