O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Krenulo financiranje projekata malih poljoprivrednika

1/1
Krenulo financiranje projekata malih poljoprivrednika
Krenulo financiranje projekata malih poljoprivrednika
Objavljeno: 24-06-2016

OTOČAC - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem konačnih odluka o dodjeli sredstava za operaciju 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac.

Potpora predviđena ovim natječajem povećana je za 1,86 milijuna eura, pa ukupno dostupna sredstva javne potpore iznose 16.860.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, umjesto predviđenih 15 milijuna eura. Time će biti omogućeno financiranje svih projekata malih poljoprivrednika koji su ispunili kriterije Pravilnika i Natječaja. Svakom poljoprivredniku odobrava se potpora u iznosu od 100 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Korisnicima mjere omogućeno je podnošenje Zahtjeva za isplatu prvog obroka, koji iznosi 50 posto od ukupno dodijeljenog iznosa potpore. S ciljem lakšeg podnošenja zahtjeva, APPRRR je izdala Vodič za korisnike koji se može pogledati na: http://www.apprrr.hr/podmjera-63-potpora-razvoju-malih-poljoprivrednih-gospodarstava-1418.aspx .

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!