O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Saznajte kako se na Pagu živjelo prije 50 i više godina

1/4
Saznajte kako se na Pagu živjelo prije 50 i više godina
Saznajte kako se na Pagu živjelo prije 50 i više godinaSaznajte kako se na Pagu živjelo prije 50 i više godinaSaznajte kako se na Pagu živjelo prije 50 i više godinaSaznajte kako se na Pagu živjelo prije 50 i više godina
Objavljeno: 21-06-2016

Udruga „Stare užance otoka Paga“ poziva i ove godine na otvorenje drugog izdanja „Ljetnog Festivala Metajna“ u petak, 24. lipnja s početkom u 20.30 sati.

Na prvom danu Festivala posjetitelji će moći uživati u prezentaciji starih i zaboravljenih zanata i alata uz nastup klapa Sol, Peružini i Slavuji i naravno gastronomski doživljaj i okuse paške janjetine, sira, jela s koromačem, puževa, ribljih specijaliteta, fritula, pogačica, uglavnom brojnih autohtonih delicija. Uz kuhanje domaće rakije i degustiranje, posjetitelji će moći uživati u domaćim sortama vina i dobrom druženju.

 „Ljetni festival Metajna“ - festival je posvećen predstavljanju i oživljavanju „starinskih običaja“ odnosno velike kulturne baštine otoka Paga kroz gastronomiju, stare alate i zanate, običaje i sve ono što treba sačuvati od zaborava i pri tom se ugodno zabaviti.  

Ovu manifestaciju pokrenula je udruga „Stare užance otoka Paga“ i  održava se u suradnji s Gradom Novaljom i Turističkom  zajednicom Grada Novalje, pri čemu su svi svjesni značaja očuvanja tradicije i kulturne baštine važnih za budućnost otoka i njegovih žitelja. Kao takav, „Ljetni festival Metajna“  postao je autohtoni i poželjan turistički proizvod koji svojom originalnošću sve više privlači turiste željne drugačije ponude.

Nakon izuzetno uspješnog prošlogodišnjeg izdanja domaći gosti i naravno turisti moći će ponovno uživati u bogatom programu uz brojne sudionike koji će nastojati posjetiteljima približiti život na Otoku Pagu i u samoj Metajni, prije pedesetak i više godina.

Biti će im tako omogućen  „povratak u povijest“ i priča o  dobu i običajima kojih se mnogi još itekako živo sjećaju, a nikako ih ne bi trebalo zaboraviti.

„Ljetni festival Metajna 2016“ odvijat će se tijekom cijelog ljeta, odnosno do 29. kolovoza uz bogati program.

Ana Vuković

Podijeli novost na društvenim mrežama!