O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Održan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanju

1/37
Održan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanju
Održan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanjuOdržan Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanju
Objavljeno: 18-06-2016

Danas, 18.lipnja u Otočcu održan je Kup grada Otočca - natjecanje aviona u preciznom slijetanju na aerodromu Špilnik a čiji je organizator bio Aeroklub "Krila Gacke" iz Otočca. Prije samog početka natjecanja predsjednik Kluba Toni Dujmović kazao je kako  su uspjeli dobiti termin u kalendaru za precizno slijetanje zrakoplova u dvije kategorije, ultra lakoj i normalnoj kategoriji zrakoplova. Prisutno je 12 aviona iz više klubova i to Zagreba, Zadra, Medulina, Vrsara, Velike Gorice, Splita...Svaki pilot na pistu slijeće tri puta i na kraju se boduje svaki rezultat. Dujmović je pojasnio kako je Agencija za civilno zrakoplovstvo dodjelila aerodromu u Otočcu dozvolu za neograničeno korištenje i uporabu aerodroma ( Zračne luke ) Otočac, s tim da je propisano da se aerodrom mora održavati po standardima i određenim uvjetima.

U sastavu aerodroma Otočac uređen je i zrakoplovni muzej, sa nekoliko aviona, kao što je Douglas DC3, gdje se planira otvoriti virtualna multimedija letenja iznad Gacke doline, u kojem ima 22 mjesta za sjedenje a u kojem bi bio i kafić. Osim Douglasa tu su i dva Thunderjeta koja su dobivena od Ministarstva obrane, a u tijeku je i dobivanje još jednog aviona MIG 21.

Uz predsjednika Aerokluba "Krila Gacke" Tonija Dujmovića bio je i naš sugrađanin Vladimir Pavelić - Bubi član AK "Penkala 1910" Zagreb koji je također pojasnio da aerodrom Otočac ima sve dozvole za školovanje pilota, takmičenja i nekomercijalne letove, osim za komercijalne letove npr.Otočac - Zagreb, Otočac - Zadar i slično.

Natjecanje u preciznom slijetanju započelo je točno u podne na otočkom aerodromu, u tri discipline i to: 1. Normalno slijetanje. 2. Imitacija otkaza motora, može se upotrebljavati flaps i 3. Imitacija otkaza motora, ne smije se upotrebljavati flaps.

U 16 sati proglašeni su pobjednici u sve tri kategorije te su istima dodjeljene medalje. Voditelj natjecanja bio je nastavnik letenja iz AK "Penkala 1910" Zagreb Miroslav Nessek.

Poredak motorno: 1. Nessek, 2. Delić, 3. Ljubić.

Ekipno: 1. AK Penkala 1 ( Nessek - Beršić ), 2.Delić AIR ( Delić N. - Delić D.) , 3. AK Penkala 2. ( Prižmić - Pavelić )

Falke kategorija: 1. Zemljić - AK "Penkala" Zagreb, 2. Dujmović AK "Krila Gacke" Otočac, 3. Muškon AK "Zagreb".

Na kraju natjecanja Toni Dujmović zahvalio se svima koji su se danas natjecali i došli na KUp grada Otočca te na svekolikoj pomoći AK "Penkala 1910" i njihovom tajniku, nastavniku letenja i današnjem voditelju natjecanja Miroslavu Nesseku.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!