O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Novi pravilnici o ugostiteljskim uslugama na OPG-u i u domaćinstvu

1/1
Novi pravilnici o ugostiteljskim uslugama na OPG-u i u domaćinstvu
Novi pravilnici o ugostiteljskim uslugama na OPG-u i u domaćinstvu
Objavljeno: 17-06-2016

OTOČAC – Nakon javne rasprave, koja je bila u veljači ove godine, ministar turizma Anton Kliman donio je novi Pravilniku za ugostiteljske usluge na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Što donosi spomenuti pravilnik, kakve novine?

U ovom pravilniku propisano je da dvije sobe s dva sunca imaju vlastitu kupaonicu, što do sada nije bio slučaj. Visine prostora su neodređene, za razliku do sada, a potrebno je osigurati nesmetano, udobno i sigurno kretanje gosta. Površine modula mogu odstupati (npr. 24,5 – 25,5 m2), telefon kod prijema gostiju nije obavezan, a uvodi se i nova vrsta Kamp odmorište.

Došlo je do promjena kod ugostiteljskih usluga u domaćinstvu. To je bilo potrebno radi usklađivanja sadržaja s ostalim pravilnicima koji reguliraju srodnu tematiku. U izmjenama Pravilnika za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu standardi su usklađeni s ostalim pravilnicima, odnosno telefoni mogu biti fiksni ili mobilni (do sada su bili samo fiksni), u apartmanima je smanjen broj kupaonica i zasebnih zahoda za nove objekte.

Ovo su samo najosnovnije promjene, valja se upoznati s cijelim sadržajem pravilnika.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!