O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Priprema za operativnu akciju Helios

1/1
Priprema za operativnu akciju Helios
Priprema za operativnu akciju Helios
Objavljeno: 08-06-2016

U Policijskoj upravi zadarskoj, u četvrtak 3. lipnja, održan  je radni sastanak predstavnika policije, državnog odvjetništva, prekršajnog suda, carine, porezne uprave i predstavnika lokalne vlasti otoka Paga na temu priprema za provođenje operativne akcije Helios, tijekom turističke sezone na području Paga. 

Sastanku su, ispred policije, nazočili načelnici Policijske uprave zadarske Neven Paškalin i ličko-senjske Ante Podnar, Zoran Melkić i Irena Sever iz Službe organiziranog kriminaliteta PNUSKOK-a, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske Tomislav Škara, zamjenik voditelja Službe kriminalističke policije PU ličko-senjske Uremović, voditelj Odjela organiziranog kriminaliteta Romano Landeka te načelnici PP Pag i Novalja Željko Blaić i Željko Prenđa. Na sastanku su bili i općinska državna odvjetnica u Zadru Marijana Stipić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika Duško Berović, predsjednica Prekršajnog suda u Zadru Jadranka Nižić- Peroš, gradonačelnici Novalje Ivan Dabo i Paga Željko Maržić, zamjenica načelnika općine Kolan Gorana Gligora te predstavnici carine i porezne uprave. 

Operativna akcija Helios nastavak je ranijih akcija pod nazivom Insula i Polifem, a njen cilj je održavanje povoljnog stanja sigurnosti tijekom turističke sezone na otoku Pagu i suzbijanje kriminaliteta i drugih protupravnih ponašanja. Provest će se u suradnji Ravnateljstva policije i policijskih uprava zadarske i ličko-senjske, a u partnerstvu s carinom, poreznom upravom, nadležnim državnim odvjetništvima i sudovima, uz potporu jedinica lokalne samouprave. 

Na početku sastanka načelnik Paškalin istaknuo je zadovoljstvo rezultatima prijašnjih provedenih akcija i njihovom doprinosu ukupnom stanju sigurnosti. Ti rezultati su polučeni kvalitetnom međuresornom suradnjom svih subjekata i lokalne zajednice, a očuvanje povoljnog stanja sigurnosti bitno pridonosi sigurnosti u turizmu i prepoznavanju Paga kao sigurne destinacije. 

Načelnik Podnar naglasio je važnost suzbijanja svih oblika protupravnih ponašanja, ali i njihove prevencije te suradnje svih tijela s lokalnom samoupravom. Uloga policije kao najodgovornije za stanje sigurnosti je ključna u koordinaciji zajedničkog djelovanja. 

Tomislav Škara nazočnima je prezentirao rezultate provedenih akcija u protekle dvije godine, a zadovoljstvo nivoom suradnje i kvalitetom međusobne komunikacija istaknuli su svi sudionici sastanka. Zoran Melkić, između ostalog, izrazio je zahvalnost Gradu Novalji na potpori u preuzimanju dijela troškova provođenja akcije.

Gradonačelnici Paga i Novalje istaknuli su zadovoljstvo što se na adekvatan način prepoznala problematika s kojom se otok Pag suočava tijekom turističke sezone i što je na tu problematiku pronađen adekvatan odgovor. Izrazili su spremnost sudjelovati u provođenju akcije čije je provođenje izuzetno važno za lokalnu zajednicu.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!