O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dan Osnovne škole Luke Perković Brinje

1/5
Dan Osnovne škole Luke Perković Brinje
Dan Osnovne škole Luke Perković Brinje Dan Osnovne škole Luke Perković Brinje Dan Osnovne škole Luke Perković Brinje Dan Osnovne škole Luke Perković Brinje Dan Osnovne škole Luke Perković Brinje
Objavljeno: 06-06-2016

U petak, 03. lipnja 2016. godine, svečano je obilježen Dan Osnovne škole Luke Perkovića.

Svečano obilježavanje Dana škole otpočelo je okupljanjem u 8 ujutro u školskom dvorištu i  intoniranjem državne himne. Nakon pozdravnih riječi ravnateljice osnovne škole Marije Vičić, učenici eko-sekcije su zajedno sa predstavnicima  iz Općine Brinje, Komunalnog društva Brinje i TZO Brinje istakli  Zelenu zastavu sa znakom Eko-škole kako bi označili  pripadnost brinjske škole međunarodnom programu Eko-škola. Ovo prestižno međunarodno priznanje dodjeljuje se na dvije godine nakon čega slijedi obnova statusa. Brinjska škola je u sustavu međunarodnih Eko-škola od 2004. godine i trenutno posjeduje „zlatni status“  što znači da uspješno ispunjava postavljene kriterije i brigu za okoliš promiče kao trajnu vrijednost i način življenja.

Nakon podizanja zastave, program se nastavio u školskoj sportskoj dvorani sportskim igrama učenika.

U 11.30 sati u Vatrogasnom domu Brinje održana je svečana priredba na kojoj se okupio značajan broj uzvanika. Sve goste, zaposlenike i učenike škole okupljene na svečanoj priredbi pozdravila je ravnateljica Marija Vičić, a nakon tog je prikazana prezentacija „Naših 175 dana“ na kojoj se moglo vidjeti što su sve protekle školske godine učenici radili zajedno sa svojima nastavnicima. Nakon kratke prezentacije, uslijedio je kulturno-umjetnički program kojim su djeca pokazala svoje glazbeno, plesno i recitatorsko umijeće. Bogato osmišljenim programom, uz dječje recitacije koje su uvježbali sa svojim učiteljicama,  publici je prikazan presjek svega što su djeca naučila na glazbenom tečaju pod vodstvom Zvonimira Kosa, kako se čuvaju običaji rodnoga kraja o čemu ih uči voditeljica folklorne sekcije Ana Biškupić te pod vodstvom učitelja Jana Jankovića umijeće pjevanja uz glazbenu pratnju.

Po završetku programa, u predvorju sale se mogla vidjeti izložba proizvoda koje su djeca uz pomoć učitelja sama izradila na kreativnim radionicama.

Ana Manjerović

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!