O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Na 20.Državnom prvenstvu mažoretkinja bile i "Gačanke" iz Otočca

1/3
 Na 20.Državnom prvenstvu mažoretkinja bile i "Gačanke" iz Otočca
 Na 20.Državnom prvenstvu mažoretkinja bile i "Gačanke" iz Otočca  Na 20.Državnom prvenstvu mažoretkinja bile i "Gačanke" iz Otočca  Na 20.Državnom prvenstvu mažoretkinja bile i "Gačanke" iz Otočca
Objavljeno: 06-06-2016

Punat je ovog vikenda nedvojbeno najšarenije, najmlađe ali i najrasplesanije mjesto otoka Krka. Razlog tome leži u 20.Državnom prvenstvu mažoretkinja koje spomenuto nautičarsko središte ugošćuje prvi puta, i to na prostranom parkirališnom platou uz obalu, na lokalitetu Borići gdje je prigodnim svečanim mimohodom i postrojavanjem sudionica u subotu, u prijepodnevnim satima ovo vrlo zanimljivo ali i atraktivno natjecanje i otvoreno. Čak sedam stotina mažoretkinja pristiglih iz svih dijelova Hrvatske, članica 30 mažoret skupina i dvadesetak »neformacija« dobilo je tako priliku pokazati što znaju i umiju ali i usporediti zahtjevnost i usklađenost svojih koreografija sa svojim kolegicama iz Istre, Rijeke, iz središnjeg dijela ali i sa sjeverozapada odnosno krajnjeg istoka naše zemlje.

Svečnosti otvaranja Državnog prvenstva, uz domaćine – općinskog načelnika Marinka Žica i direktora TU TZO Punat Branka Karabaića nazočilo je i vodstvo Mažoret saveza Hrvatske na čelu s predsjednicom Elizabetom Mikelj koja u pozdravnom govoru nije skrivala oduševljenje dobrodošlicom Puntara i njihovih brojnih gostiju koji su, valja spomenuti i to, satima uživali u atraktivnim točkama. Razlog za zadovoljstvo Mikelj je pronašla i u brojnosti te uvježbanosti samih sudionica natjecanja koje su još jednom pokazale koliko je jaka i razvijena domaća mažoret scena.

U poslijepodnevnim su se satima mažoretkinje svih starosnih kategorija tako u Puntu najprije ogledale u solo kao i nastupima u parova dok su one najatraktivnije, skupne koreografije na redu tijekom današenjeg prijepodneva. Ovo nesvakidašnje događanje svojim su nastupom u večernjim satima  obogatili i članovi Puhačkog orkestra Grada Čabra, jednako kao i za feštu uvijek spremni članovi Tamburaškog sastava »Boduli« koji su u večernjim satima bili zaduženi za onaj neformalniji dio dvodnevne glazbeno-plesačke fešte. Spomenimo i da se Državno prvenstvo mažoretkinja odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Na 20.Državnom prvenstvu mažoretkinja nastupile su i naše mažorektinje "Gačanke " iz Otočca pod vodstvom Dragice Rogić i Ivane Balen-Sušić, te zauzele 10.mjesto u Formaciji štap juniorke ( od 30.mažoret skupina i dvadesetak "neformacija" .

Čestitamo djevojkama na izvrsnom 10. mjestu, kao i tenericama i voditeljici na uloženom trudu i aktivnosti u radu.

I.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!