O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tako stručno, a tako zabavno!

1/11
Tako stručno, a tako zabavno!
Tako stručno, a tako zabavno!Tako stručno, a tako zabavno!Tako stručno, a tako zabavno!Tako stručno, a tako zabavno!Tako stručno, a tako zabavno!Tako stručno, a tako zabavno!Tako stručno, a tako zabavno!Tako stručno, a tako zabavno!Tako stručno, a tako zabavno!Tako stručno, a tako zabavno!Tako stručno, a tako zabavno!
Objavljeno: 05-06-2016

Mnogo toga što se preporuča novim kurikulom, zapravo već dugo ima istaknuto mjesto u redovnoj nastavi i dobro funkcionira. Takve su, primjerice, stručne ekskurzije u sklopu praktične nastave za šumarske tehničare u Srednjoj školi Otočac. One su odlična poveznica teorije i prakse i most za učvrščivanje znanja, a istovremeno osuvremenjuju nastavu i rasterećuju učenike. Evo što sami učenici pišu o jednoj takvoj nedavnoj ekskurziji:

Učenici 3. razreda šumarskih tehničara dana 30. svibnja 2016. u pratnji profesora iz struke Ive Abramović, dipl. ing. šum.,  Edija Šopa, dipl. ing. šum. i Darija Cvitkovića, dipl. ing. šum., uputili su se na stručnu ekskurziju u sklopu predmeta Fitocenologija, Dendrologija, Uzgajanje šuma, Zaštita šuma i Parkovna kultura u Prirodoslovni muzej Rijeka, Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Rijeke i parkove Angiolina i Sv. Jakov u Opatiji.

Cijelu školsku godinu 2015­­­./2016. pripremali smo teorijski dio nastave za ovu ekskurziju na kojoj smo u praksi utvrdili dosadašnje znanje. Kad smo stigli u Rijeku, uputili smo se u Prirodoslovni muzej Rijeka. Stigavši tamo prvo smo razgledavali okolni vrt u kojem se nalaze vrste koje smo upoznali u teoriji. Uz vodstvo profesora struke razgledali smo taj vrt i uputili se u sam muzej. Na ulazu u muzej vidjeli smo ostatke i otiske praživotinja. Malo dalje smo imali priliku vidjeti modele različitih vrsta kukaca, morskih životinja i šumskih životinja. Profesori su nam o tim vrstama pobliže govorili te pomogli da ih zapamtimo. Nakon upoznavanja i razgledavanja muzeja uputili smo se prema Javnoj vatrogasnoj postrojbi Rijeka.

Po dolasku u Vatrogasnu postaju Rijeka dočekao nas je M.M.  koji nas je upoznao s poviješću, tehnikom i snagama te postaje. Proveo nas je kroz čitavu zgradu i opisao nam svrhu prostorija vatrogasne postaje te nas upoznao s požarima i opasnostima prilikom njihova gašenja. Nakon razgledavanja i upoznavanja postaje krenuli smo prema opatijskim parkovima.

U opatijskim parkovima odmah smo krenuli razgledati i prepoznavati vrsta iz sloja drveća, grmlja i prizemnog raslinja. Profesori su nas od ulaza do izlaza educirali praktično o oblikovanju parkova, izboru pogodnih vrsta i načinu njihove sadnje. Pojasnili su nam razne oblike i vrste biljaka koje u našim krajevima ne možemo vidjeti. Nakon završetka razgledavanja profesori su nam dopustili malo opuštanja i razgledavanja ostatka Opatije te smo se nakon tog odmora uputili na autobusni kolodvor. Na putu kući ponovili smo naučene informacije i kućama smo stigli u večernjim satima.

 

Srednja škola Otočac / Antonijo Rubčić i Ante Dujmović,  III. šum. 

Podijeli novost na društvenim mrežama!