O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Manje oružja, manje tragedija u Perušiću

1/1
Manje oružja, manje tragedija u Perušiću
Manje oružja, manje tragedija u Perušiću
Objavljeno: 04-06-2016

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj potpisali su 2007. godine Sporazum o suradnji, čijim potpisivanjem je formalno započela akcija „Manje oružja, manje tragedija“, kojoj je cilj senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima. 

Kako bi potakli građane da iz svojih domova izbace ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno, i kako bi stvorili sigurniju budućnost u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru, danas je u Perušiću u Ulici kralja Tomislava od 9 do 12 sati postavljen info punkt na kojem su policijski službenici i predstavnik Hrvatskog centra za raziminiranje informirali i educirali građane o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!