O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Obilježavanje 120.obljetnice smrti Oca Domovine dr.Ante Starčevića

1/2
Obilježavanje 120.obljetnice smrti Oca Domovine dr.Ante Starčevića
Obilježavanje 120.obljetnice smrti Oca Domovine dr.Ante Starčevića Obilježavanje 120.obljetnice smrti Oca Domovine dr.Ante Starčevića
Objavljeno: 26-02-2016

U povodu obilježavanja 120. obljetnice smrti Oca Domovine dr. Ante Starčevića,  koji se rodio u Velikom Žitniku kraj Gospića, a čiji datum rođenja 23. svibnja naša Županija slavi kao svoj Dan, izaslanstvo Ličko-senjske županije u ime župana Milana Kolića dana 26. veljače o.g.  posjetilo je Spomen dom dr. Ante Starčevića,   položilo spomen vijenac i zapalilo svijeće kod njegove biste u znak zahvalnosti i vječnog spomena na velikog hrvatskog političara i ideologa.

Poseban značaj ovoj obljetnici iskazati će  se  postavljanjem izložbe posvećene  životu i djelu dr. Ante Starčevića  u izložbenom prostoru Autobusnog kolodvora u Zagrebu u organizaciji Državnog arhiva Gospić i suradnji s Ličko-senjskom županijom  i Zagrebačkim holdingom d.o.o.

Izložba čijem otvorenju će u nedjelju  28. veljače u ime Župana nazočiti zamjenik Sanjin Rukavina biti će otvorena  do 28. travnja 2016. godine te pozivamo sve koji su u mogućnosti da posjete izložbu.

Za Hrvate Otac Domovine dr. Ante Starčević jest ponos hrvatskog naroda koji je nadahnuo buduće naraštaje vjerom i snagom u samostalnu i suverenu državu, u narod svjestan svojeg povijesnog identiteta i kulturne snage.

S.V.P.

                                                                                                    

Podijeli novost na društvenim mrežama!