O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Koristite svjetla na autu i sigurnosni pojas

1/1
Koristite svjetla na autu i sigurnosni pojas
Koristite svjetla na autu i sigurnosni pojas
Objavljeno: 21-12-2015

U petak, 18. prosinca u vremenu od 8 do 14 sati na području Policijske uprave ličko-senjske proveden je pojačani nadzor korištenja svjetala i sigurnosnog pojasa. Policijski službenici utvrdili su ukupno 13 prekršaja, od čega 5 prekršaja nekorištenja svjetala i 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Podsjećamo vozače da, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju zimskog računanja vremena na motornom vozilu za vrijeme vožnje moraju danju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Također, i vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.

Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu.

U slučaju nepoštivanja iznesenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna.

Stoga, apeliramo na vozače da tijekom vožnje na vozilu imaju upaljena svjetla, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 35 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je jučer u Gospiću kod 60-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,06 g/kg). 

 

PU ličko-senjska

Maja Brozičević -glasnogovornica

Podijeli novost na društvenim mrežama!