O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Još tri dana za potporu mladima poljoprivrednicima

1/1
Još tri dana za potporu mladima poljoprivrednicima
Još tri dana za potporu mladima poljoprivrednicima
Objavljeno: 21-12-2015

OTOČAC – Već je o ovoj temi na ovom portalu bilo riječi, ali valja pripomenuti da je mladima poljoprivrednicima ostalo je još samo tri dana za prijavu za potpore za pokretanje poslovanja. Zadnji dan prijave je 23. prosinca ove godine – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu podmjere 6.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima", provedba tipa operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima“. Korisnici ove mjere su mladi poljoprivrednici, a to su osobe starije od 18 i mlađe od 40 godina na dan podnošenja zahtjeva za potporu. No to nije dovoljno,  moraju posjedovati odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu.

Također, poljoprivredno gospodarstvo za koje korisnik traži potporu u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu pripada ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnomu standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 8.000 eura do 49.999 eura.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu, a visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi napominju da korisnici moraju biti upisani u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu obzirom da se zahtjev za potporu podnosi u elektronskom obliku putem AGRONET-a.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!