O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Nova pčelarska udruga za zaštitu meduna, kadulje i vriska

1/3
Nova pčelarska udruga za zaštitu meduna, kadulje i vriska
Nova pčelarska udruga za zaštitu meduna, kadulje i vriskaNova pčelarska udruga za zaštitu meduna, kadulje i vriskaNova pčelarska udruga za zaštitu meduna, kadulje i vriska
Objavljeno: 21-12-2015

KRASNO - U prošlu subotu je u Krasnu osnovana Pčelarska udruga proizvođača meduna, kadulje i vriska Sjevernog Velebita i Velebitskog primorja. Među dvadesetak osnivača bilo je najviše zainteresiranih pčelara s područja Gacke i Senja, odnosno PU „Maslačak“ iz Otočca i PU „Drača“ iz Senja.

Osnivače je pozdravio Berislav Atalić, predsjednik Inicijativnog odbora i naglasio da je nužno raditi na zaštiti medova Sjevernog Velebita i Velebitskog primorja, kao što na zaštiti meduna rade pčelari Gorskoga kotara ili pčelari Gacke na zaštiti meda gorske livade. Osnovna svrha udruge je financirati projekte kojima bi ostvarili izvornost ili zemljopisno podrijetlo medova navedenoga područja, pri čemu udruga ni na koji način neće remetiti rad pčelarskih udruga iz Senja i Otočca, koje „pokrivaju“ to područje.

Nakon donošenja Odluke o osnivanju udruge, usvajanja statuta i donošenja odluke o visini članarine, izabrana su tijela udruge. Za predsjednika je izabran Berislav Atalić, a za potpredsjednika Milan Plišić. U Upravni odbor su, osim predsjednika i potpredsjednika, izabrani Božo Rašlić, Berislav Šimunić i Dragan Bukovac, a u Nadzorni odbor Ante Marinić, Miro Špalj i Nedjeljko Narandžić, dok je za likvidatora izabran Mario Kranjčević.

J.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!