O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Ivan Posilović sa suradnicima u posjetu Otočcu

1/9
Ivan Posilović sa suradnicima u posjetu Otočcu
Ivan Posilović sa suradnicima u posjetu Otočcu Ivan Posilović sa suradnicima u posjetu Otočcu Ivan Posilović sa suradnicima u posjetu Otočcu Ivan Posilović sa suradnicima u posjetu Otočcu Ivan Posilović sa suradnicima u posjetu Otočcu Ivan Posilović sa suradnicima u posjetu Otočcu Ivan Posilović sa suradnicima u posjetu Otočcu Ivan Posilović sa suradnicima u posjetu Otočcu Ivan Posilović sa suradnicima u posjetu Otočcu
Objavljeno: 19-12-2015

Danas, 19.prosinca prijepodne predstavnici Udruge dragovoljaca Narodne zaštite Domovinskog rata na čelu s predsjednikom Ivanom Posilović i glavnom tajnicom Marijom Dujić te suradnicima posjetili su Grad Otočac, te su položili vijenac i zapalili svijeće kod Središnjeg spomenika braniteljima u Otočcu, zajedno s predsjednikom ŽO  UHDDR-a Ličko-senjske županije Božom Bižanović, tajnikom Davorom Peitl, te predsjednikom UHDDR-a Otočac, Milanom Sigurnjakom.

Potom je Božo Bižanović pozdravio goste i zahvalio se na dolasku na naše područje Grada Otočca, kazavši kako je Grad Otočac pretrpio veliku žrtvu u Domovinskom ratu te se osvrnuo na neka događanja i stradavanja branitelja s ovog područja. Umirovljeni pukovnik Davor Peitl kazao je kako se nalazimo ispred Spomenika braniteljima koji simbolizira sve žrtve, cjelokupnu žrtvu Grada Otočca, a u Domovinskom ratu imali smo 112 poginulih bez pripadnika policije i Narodne zaštite. U prvom mahu obrane Grada 2000 stanovnika odmah je bilo uključeno u obranu Grada, a front je bio dug 68 kilometara. Mi smo se sami obranili vlastitim snagama, sami smo osvojili vojarnu čime smo došli do većeg broja naoružanja, a višak smo dali Tigrovima i 111. br. HV. Vojarna je osvojena borbeno, a imali smo dvoje poginulih i šest ranjenih branitelja u tri dana borbe. 15. rujna 1991. godine četnici su napali Otočac, to je bila prekretnica za ovaj kraj. Mi imamo prebogatu i slavnu povijest za obranu Gacke doline - kazao je pukovnik Peitl.

Na kraju se prigodnim i biranim riječima obratio Ivan Posilović. Danas smo se došli pokloniti i prisjetiti naših poginulih branitelja u ovo predbožićno vrijeme, obići mjesta stradavanja uz Otočac, posjetiti Staro Selo i Dubravu - spomenik na Runjavici. Meni je drago da sam ovdje danas sa svojim suradnicima, s vama braniteljima i dragovoljcima Grada Otočca - kazao je Posilović.

I.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!