O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Predavanjima obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti

1/1
Predavanjima obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti
Predavanjima obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti
Objavljeno: 18-12-2015

GOSPIĆ - U razdoblju od 7. do 16. prosinca, a povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se u Republici Hrvatskoj obilježava u periodu od 15. studenoga do 15. prosinca, policijska službenica za prevenciju Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s predsjednikom Udruge liječenih alkoholičara „Bura“ iz Senja, provela je u četiri osnovne škole predavanje na temu ovisnosti. Predavanja su provedena u osnovnim školama u Korenici, Kosinju, Ličkom Osiku i Brinju. 

Cilj predavanja je upoznavanje i senzibiliziranje mladih na probleme raznih vrsta ovisnosti, naročito dostupnosti alkohola i cigareta obzirom na njihov uzrast, ali i sve veća ovisnost o novim tehnologijama. 

Učenicima je tijekom predavanja prikazan i edukativni film „Razmisli-treba znati stati“, autora Roberta Knjaza, koji je nastao u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje. 

Edukativni film okupio je mnogobrojne stručnjake i poznate osobe koji su upozorili na opasnosti prilikom prekomjerne konzumacije alkohola u maloljetničkoj dobi. 

Predsjednik Udruge upoznao je učenike i s iskustvima osoba liječenih od alkohola koji prolaze proces odvikavanja. 

Učenicima su tijekom predavanja iznijeti i statistički pokazatelji anketiranih učenika osnovnih i srednjih škola na području Ličko-senjske županije, koja su provedena u okviru nacionalnog projekta „Zdrav za 5“, iz kojih proizlazi da je svaki treći učenik u posljednjih mjesec dana konzumirao alkoholna pića, dok je 6 posto učenika konzumiralo marihuanu barem jednom u životu.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!