O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Hoće li se uvesti reda u korištenju društvenih mreža kod djece?

1/1
Hoće li se uvesti reda u korištenju društvenih mreža kod djece?
Hoće li se uvesti reda u korištenju društvenih mreža kod djece?
Objavljeno: 16-12-2015

OTOČAC – Netko se pametan sjetio da treba štititi djecu od pošasti interneta, odnosno društvenih mreža. A tko će drugi doli Europska unija, razmišlja se da se nametne obveza da mlađi od 16 godina trebaju dopuštenje roditelja kako bi koristili popularne servise poput Facebooka i Instagrama. Naravno da vlasnicima mreža to ne odgovara, tako Financial Times piše kako su se 'brojni tehnološki divovi' (redom iz SAD-a) maksimalno angažirali oko lobiranja protivtakve moguće odluke Europske unije.

A kako tome pristupa Europska unija? Predlaže se da kompanije ne bi mogle raspolagati podatcima mlađih od 16 godina bez izričitog dopuštenja roditelja. Zvuči lijepo i mudro, ali tada bi opao promet internetskih servisa, a time i enormnih zarada. Ograničenje uporabe bez suglasnosti roditelja bi se odnosilo na e-mail račune, društvene mreže, ali i preuzimanje aplikacija.
Mora se reći da to u Europskoj uniji nije baš nešto od jučer u Bruxellesu se o tome raspravlja  od 2012. godine.  Što je to toliko uzbudilo kompanije koje pružaju ovakve usluge? Ne samo pad zarade, nego i velike kazne, jer koja kompanija se ne bude toga držala mogla bi platiti i do četiri posto globalnog prometa kao kaznu.
Naravno da to djeci također ne odgovara, po mrežama se može pratiti veliko nezadovoljstvo tim eventualnim ograničenjem, navodno je u planu potpisivanje peticija, organiziranja protesta i svih drugih oblika 'borbe' za prava djece da budu elektronički maksimalno eksploatirana.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!