O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

O stanju sigurnosti i projektu e-policija

1/1
O stanju sigurnosti i projektu e-policija
O stanju sigurnosti i projektu e-policija
Objavljeno: 14-10-2015

GOSPIĆ - U devet mjeseci ove godine zabilježen je manji porast evidentiranih kaznenih djela na području PU ličko-senjske i s obzirom na strukturu najzastupljenija su kaznena djela imovinskoga karaktera kao što su krađa i teška krađa, započeo je načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar koji je iznio statističke podatke o kaznenim djelima na području ove PU.

Evidentirano je i povećanje broja prometnih nesreća usporedno s prvih devet mjeseci 2014. godine, a kao najčešća pogreška istaknuta je nepropisna i neprilagođena brzina. Iako je preko granice na području PU zabilježen manji broj prelaska putnika, evidentirana su 83 slučaja krijumčarenja preko državne granice, ali i smanjenje broja osoba zatečenih u ilegalnomu prijelazu.

Da rad policijskih službenika nije uvijek besprijekoran govori i podatak o ukupno 39 pritužbi i predstavki građana na rad i postupanje policijskih službenika. Riješene su 33 predstavke od kojih je njih 28 ocijenjeno neutemeljenima. Također, evidentirano je 27 povreda službene dužnosti te je rješenjem načelnika PU petero policijskih službenika udaljeno iz službe. - Stanje sigurnosti na području PU ličko-senjske ocjenjujem uspješnim - zaključio je Podnar.

Riječ je preuzeo zamjenik načelnika Mladen Kranjčević koji je dobio dužnost predstaviti novi projekt MUP-a RH, e-sigurnost (e-policija). Radi se o projektu koji započinje 15. listopada kada će građani putem aplikacije imati mogućnost prijaviti kaznena djela i prekršaje. Građani će moći uz pomoć pametnih telefona poslati dojavu s fotografijom i tekstom uz zajamčenu anonimnost te time policiji dojaviti razne oblike nasilja i kriminala bez ugroze za vlastitu sigurnost.

Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.span.devosijek.mup

Windows:

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/policija-sigurnost-i-povjerenje/9nblggh5z7w1

Apple:

https://itunes.apple.com/hr/app/policija-sigurnost-i-povjerenje/id1042609294?mt=8

 

Iva Vidović Pocrnić

Podijeli novost na društvenim mrežama!