O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije

1/3
Sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije
Sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupijeSjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupijeSjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije
Objavljeno: 23-09-2015

Gospić,  - Redovita jesenska sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije održana je u ponedjeljak 21. rujna u Ordinarijatu u Gospiću. Sjednica je počela molitvom Trećega časa, nakon čega je biskup dr. Mile Bogović nazočnima uputio prigodni pozdrav te vođenje sjednice prepustio mons. Tomislavu Rogiću, predsjedniku Poslovnog odbora. Nakon što je tajnik Vijeća mons. Mile Čančar pročitao zapisnik s prošle sjednice, biskup Bogović izvijestio je o stanju u biskupiji odnosno o pojedinostima novih promjena pastoralnih djelatnika u nekim župama. Zatim je generalni vikar mons. Tomislav Šporčić predstavio cjelovit Pastoralni plan za godinu 2015./2016., s posebnim osvrtom na konkretne vidove provedbe Godine milosrđa, što je vrlo temeljito prodiskutirano te su dogovorene mnoge pojedinosti. Pritom je kao važna točka istaknuto biskupijsko hodočašće u Poljsku u travnju sljedeće godine. Nakon toga je mons. Šporčić izvijestio o Tečaju za teološku kulturu laika, koji se održava u Otočcu, te je iznio plan i teme za novi ciklus predavanja u novoj pastoralnoj godini.

U poslijepodnevnom dijelu sjednice predstojnici odnosno voditelji biskupijskih ureda vijećnicima su predočili izvješća i planove za novo razdoblje, a to su kancelarija (vlč. Marinko Miličević), Katehetski ured i Župna kateheza (vlč. Nikola Turkalj) te Crkva hrvatskih mučenika na Udbini (mons. Rogić). Slijedila su izvješća i planovi za iduću godinu koje su iznijeli voditelji pojedinih povjerenstava: za pastoral mladeži (vlč. Josip Šimatović), za duhovna zvanja (vlč. Miličević), za ministrante (don Anđelko Kaćunko), za susrete pjevačkih zborova (mons. Čančar), za župna pastoralna vijeća (mons. Šporčić), za misije (vlč. Ivica Miloš), za medije (mons. Mile Pecić) te za pastoral Roma (vlč. Josip Štefančić). Nakon većine izvještaja slijedila je rasprava. Biskup Bogović zaključio je sjednicu poticajom na još zauzetiji rad svih članova Vijeća te apelirao da se posebno na dekanatskoj razini poradi na animaciji župljana, kako bi se u Godini milosrđa vjernici cijele biskupije u što većem broju okupljali za zajedničkim susretima.

IKA

Foto: Mile Pecić

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!