O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dr. Miletić - Županija ne plaća mrtvozornike

1/1
Dr. Miletić - Županija ne plaća mrtvozornike
Dr. Miletić - Županija ne plaća mrtvozornike
Objavljeno: 18-09-2015

Jedna od točaka na posljednjoj sjednici  Gradskog vijeća Otočca bila je razrješenje,  jednog od mrtvozornika za područje Grada, na zahtjev liječnika koji je obavljao taj posao  i dostavio obavijest Odboru za izbor i imenovanje o prekidu obavljanja mrtvozorstva za područje Grada Otočca.

To i ne bi bila vijest za širu javnost, da je slijedilo imenovanje druge osobe na upražnjeno mjesto. Međutim, problem je dubljeg značenja. Istaknuli su to  vijećnica Ivana Prpić i vjećnik Ivan Miletić.

Kako stoji u obrazloženju Odbora za izbor i imenovanja ,  cit. obzirom da doktori medicine  koji rade na području grada Otočca nerado prihvaćaju ,odnosno ne prihvaćaju dužnost mrtvozornika, radi toga što im županija ne isplaćuje naknadu za obavljanje posla mrtvozornika koji iziskuje rad izvan radnog vremena, rad na terenu i korištenje osobnog automobila, odnosno troškove koji  im se ne nadoknađuju, Odbor za izbor i imenovanja nema prijedlog za imenovanje drugog mrtvozornika.

Upozorio je na  na taj problem  i vijećnik dr. Miletić istaknuvši kako su liječnici , prilikom obavljanja mrtvozorstva, koje je u nadležnosti županije , u poniženom položaju u odnosu na istražne suce koji, kako je rekao,  ne izlaze na teren bez naknade.

Gradonačelnika  Kostelca zanimalo je  o kolikim je troškovima riječ, kako bi se Grad uključio u razrješenje tog pitanja. Ostalo je međutim, detaljno analiziranje problema kako bi se došlo do rješenja.

 

R.O.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!