O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Na spomendan Gospe Žalosne pobožnost križnog puta na Fortici

1/2
Na spomendan Gospe Žalosne pobožnost križnog puta na Fortici
Na spomendan Gospe Žalosne pobožnost križnog puta na Fortici Na spomendan Gospe Žalosne pobožnost križnog puta na Fortici
Objavljeno: 17-09-2015

U utorak na spomendan Gospe Žalosne župnik mons. mr.Tomislav. Šporčić predvodio je na Fortici pobožnost Križnog puta. Kao čitači u ovoj pobožnosti pomagali su: Milan Gomerčić, Marina Mudrovčić, Tina Košćak i Mihaela Kostelac. Pjevanje je na križnom putu i kasnije na misi predvodila s. Ljubomira Lešić.

Tekst Križnog puta uzet je na temu obitelji kojeg je sastavio 2006. mons.Angelo Comestri, a prvi put ga je molio papa Benedikt XVI na Veliki petak 2006. Ovo je sigurno  jedan od naglašenijih tekstova o obitelji u molitvi Križnog puta. Vrlo je jasan i izazovan za temeljna ljudska razmišljanja. Na misi je mons. Šporčić govorio o Blaženoj Djevici Mariji kao onoj koja je nova Eva, koja svojom poslušnošću postaje majkom Otajstvenog tijela Kristova - Crkve.

Ona je ta žena koja dolazi "zmiji" satrti glavu. Ona to čini svojom žrtvom i svojim podlaganjem volji Božjoj. Marija pod Križem doživljava Isusov čas - Otkupljenje svijeta.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!