O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

EXTREME ENDURO LIKA 2015

1/4
EXTREME ENDURO LIKA 2015
EXTREME ENDURO LIKA 2015 EXTREME ENDURO LIKA 2015 EXTREME ENDURO LIKA 2015 EXTREME ENDURO LIKA 2015
Objavljeno: 12-09-2015

EXTREME ENDURO LIKA 2015 ovaj vikend 12. i 13. rujna 2015 godine u malom Ličkom mjestu Kunovac Kupirovački održava se treća po redu Extreme Enduro Lika . Nakon uspješne organizacije prošlogodišnjih utrka MK Azalea Zadar će ove i godine privući extreme enduro vozače iz 8 nacija. Utrka pod nazivom „ THE LAND OF THE WOLF 3 „ i ove godine obećava odličan adrenalinski vikend za ljubitelje motociklizma . Utrka će trajati 6 sati i imat će 15 kontrolnih točaka . Stazu od 60 kilometara potrebno je savladati u što kraćem roku unutar 6 sati .    

Klase koje će se voziti su EXPERT , HOBBY , VETERAN (Hobby + 40 )i TEAM . Klase : Hobby , Veteran i Team imaju lakše prolaze na nekoliko najtežih dijelova te neće voziti najteže dijelove staze Motocikli koji mogu nastupiti su Enduro , MX , Freeride i trial motocikli . Gume se mogu koristiti koje god su Vama najbolje. Nikakva Licenca nije potrebna ali je dobro ako je imate kao i osiguranje za vozača .

Danas 12.09. vozit će se Prolog odnosno trening na kojem će se mjeriti vrijeme koje će i određivati poredak startanja u nedjeljnoj utrci . Prolog se sastoji od umjetnih prepreka , te od jednog dijela staze koji će biti zadnji dio utrke . Jedan krug na prologu je oko 45 minuta . Svi vozači imat će pravo na 2 izlaza na prolog i na oba će se mjeriti vrijeme . Vozači ne moraju voziti Prolog ali će u tom slučaju startati utrku sa zadnjeg mjesta u svojoj klasi . U nedjelju utrka će startati u 9 ujutro i vozači će startati jedan po jedan svakih 20 sekundi . Prvo startaju Experti , zatim vozači iz klasa Veteran , Hobby pa Tim , ali oni će startati po vremenu ostvaremom na prologu bez obzira na klasu , tako da će „brži „ vozači iz bilo koje klase ići ispred sporijih kako bi se smanjila gužva na CP1 . Sama trasa staze je većim dijelom ista kao i prošle godine.

Na polovici staze će biti „tank point „ gdje će vozači moći dotočiti gorivo , popiti „red bull“ ili Vodu Cetina te izvršiti popravak na motociklu. Vozači Hobby ,Veteran i Team klase imaju posebno označene lakše dijelove sa plavim oznakama i staza je „maksimalno“ ublažena kako bi se privukao što veći broj enduro hobby vozača i amatera , kao i druge vozače iz MX ili SM prvenstva te im pružili priliku da osjete čari extreme endura . Vozači Expert klase će imati 2 No help zone i ta staza će biti pravi extreme enduro . Na „No help zonama „ mogu samo vozači pomagati jedni drugima . Na svim drugim dijelovima staze dopušteno je pomaganje od strane pomagača i gledaoca .

Osim pehara najboljima će biti uručene i korisne nagrade sponzora , pa će tako prvo mjesto u EXPERT klasi biti ponovo 7 dana enduro tura „all inclusive“ u Bosni , bit će ELF ulja , Crosskrank naočale , KOVAN štitnici hladnjaka , TK racing štitnici auspuha , gume te razna oprema za enduro . Kao i dosad najbolji KTM / Husaberg / Husqarna HRVATSKI vozači će dobiti poklon paket od Moto-Špice . Gledaocima će biti dozvoljeno da hodaju po stazi , snimaju , slikaju i uživaju , do nekih extremnih brda će se moći doći autom na samo par metara , a do nekih će trebati prošetati stotinjak metara . Moguće će biti i kupit razne proizvode sponzora .

Hrvatski moto klub Otočac sudjeluje na Extreme Enduro Lika u Srbu sa 5 natjecatelja: Emil Kotvica, Dino Mileusnić, Ivan Kotvica,  Goran Bukovac i Alen Manjerović.

Zoran Orešković

Podijeli novost na društvenim mrežama!