O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dan općine Perušić uz veselje, igru i pjesmu

1/9
Dan općine Perušić uz veselje, igru i pjesmu
Dan općine Perušić uz veselje, igru i pjesmuDan općine Perušić uz veselje, igru i pjesmuDan općine Perušić uz veselje, igru i pjesmuDan općine Perušić uz veselje, igru i pjesmuDan općine Perušić uz veselje, igru i pjesmuDan općine Perušić uz veselje, igru i pjesmuDan općine Perušić uz veselje, igru i pjesmuDan općine Perušić uz veselje, igru i pjesmuDan općine Perušić uz veselje, igru i pjesmu
Objavljeno: 12-09-2015

Povodom dana Općine perušić i blagdana Uzvišenja svetoga Križa 14. rujna, u petak je upriličena proslava koja je bogatim cijelodnevnim događanjima okupirala Perušićane, a sve je začinjeno nastupima tamburaških sastava i koncertom Nives Celzijus. Slavlje je potrajalo do sitnih noćnih sati, no Perušićem se već u 9 ujutro oglasila budnica u izvedbi Limene glazbe DVD-a Otočac.

Nakon svečanog postrojavanja, polaganja vijenaca te svečane sjednice Općinskoga vijeća, pokazna vatrogasna vježba kod perušićke osnovne škole privukla je mnoge znatiželjnike. 

Pripadnici DVD-a Perušić, DVD-a Otočac i JVP-a Gospić održali su nekoliko vježbi poput izvlačenja unesrećene osobe iz automobila, gašenja gorećeg vozila te spašavanja osobe s krova i time pokazali svoju spremnost u najopasnijim situacijama.

Održale su se i druge po redu Perušićke igre razbibrige oko kojih se moglo čuti mnogo smijeha, a u kojima je vjerojatno najteža bila ona kako dotaknuti pršut  penjajući se na stup. Naravno, pobjednici su nagrađeni medaljama.

Prošao je i mimohod KUD-ova, a na pozornici su nastupili KUD-ovi iz Perušića i Kutereva te Ansambl harmonika Zdrmuša iz Gospića. Atmosferu je u hladnoj večeri zagrijao tamburaški sastav Krajcari.

Perušićane je kratkim govorom pozdravio i njihov načelnik Ivica Turić.

- Kada sam prije 12 godina došao u općinu obećao sam puno toga i izvršili smo mnogo toga no uvijek se može više. Ja vjerujem, podržavali ste me i podržavate me, da ono što ću reći, da u još godinu i pol moga mandata, obećao sam sa svojim timom 400 radnih mjesta, obećao sam da će Perušić krasiti budućnost, radimo na sveukupnom razvoju općine, imamo 3000 tisuće stanovnika i idemo do 7000 do 2020. Želim da u Perušić vjerujete, da ulažete u njega, da vjerujete u nas i u HDZ, poručio je te zaželio svima da  dan općine provedu što ljepše u društvu svojih prijatelja i obitelji.

Nakon vatrometa raspjevala se i Nives Celzijus koju je pratio TS Fijaker. S pjevačicom smo razgovarali prije koncerta.

- Ovo mi je prvi nastup u Lici. Ovdje je lijepo, posebno mi je draga druželjubivost ljudi, toliko su dragi i srdačni, otkako sam stigla drže me kao kap vode na dlanu, zaista se prekrasno zabavljam. Vjerujem i da ćemo se jako lijepo zabaviti, da će biti prava fešta, pripremili smo jako bogat repertuar, za svakoga ponešto. Malo je hladnije vani, ali uspjet cemo vas ugrijati, kazala je.

 

I.V.P.

Podijeli novost na društvenim mrežama!