O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Magla iz Gacke doline

1/7
Magla iz Gacke doline
Magla iz Gacke dolineMagla iz Gacke dolineMagla iz Gacke dolineMagla iz Gacke dolineMagla iz Gacke dolineMagla iz Gacke dolineMagla iz Gacke doline
Objavljeno: 04-09-2015

Dok se još ljeto bori toplim zrakama sunca, magla se najavljuje kao prvi vjesnik jeseni. Ima onih koji ne vole maglu, ima i onih kojima smeta, ima i onih koji maglu prespavaju, ali treba maglu doživjeti iz drugog kuta.

Kako bi vidjeli tu maglu treba se malo ranije ustati i krenuti prema obližnjim vrhovima Gacke doline.  Ako ste se mislili popeti na vrh Prozorine i smatrate kako će vam se taj veliki napor isplatiti, vjerojatno bi i dalje ostali zarobljeni u magli i ništa nebi vidjeli. Morate se popeti još malo višlje i dalje. Tamo preko Šatrića, na vrh Plasina.

Lutajući tako uz Plasinu, brdo se pretvara u najveću prirodnu pozornicu na kojoj se magla i sunčeve zrake igraju sa vašom maštom. Svoju nimalo sporednu ulogu glume i visoka debla smreke koja savršeno upotpunjuju igru sunčevih zraka i magle. Ne dajte se zavarati igri, krenite dalje na vrh dok magla nije pobjegla.

Ako stignete na vrijeme do vrha pozornice Plasine, magla će odigrati svoj vrhunac predstave. Gacka dolina se pretvara u beskrajno bijelo more kojim graniče tek daleka brda. Kakav je ono mali otočić koji viri iz mora magle? To je visoka, strma i ponosna Prozorina koja je u cijeloj svojoj veličini toliko ponizna i niska pred maglom.

Dolaskom do kraja svoje predstave magla popušta pred toplinom sunca, i nestajući otkriva poznate prirodne veličine i ljepote Gacke doline.

Imati privilegiju doživjeti i dokumentirat fotografijama tu cijelu predstavu prirode, osjećam ljepotu života u Gackoj.

 

Tekst napisao: Milan Krznarić

Autor fotografija: Milan Krznarić

Podijeli novost na društvenim mrežama!