O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Međunarodna noć šišmiša - 19. po redu

1/1
Međunarodna noć šišmiša - 19. po redu
Međunarodna noć šišmiša - 19. po redu
Objavljeno: 29-08-2015

OTOČAC– Za svašta se čuli, ali za Međunarodnu noć šišmiša najvjerojatnije niste. Eto, postoji i taj dan, zapravo noć, šišmiši su ipak noćne „ptice“, pa je njima u kolovozu posvećen jedan dan, ovaj noć. E pa ta noć je - večeras.

Ove godine je to 19. po redu međunarodna noć. I što se čini u toj noćI? Pa promatraju šišmiši. Namjera biologa i svih ljubitelja prirode je upoznati širu javnost s ovim za prirodu, tako rekoše, važnim sisavcem (mišom) kao važnim činiteljem u oko-sustavu, tim pravim tamaniteljem sitnih insekata, komaraca i ostalih letećih „krvopija“. Zato ako u stanu imate komaraca, najuputnije je u sobi držati šišmiša i riješili ste se te male napasti zvane komarac. Zadovoljan on, šišmiš, zadovoljni vi, pa kud ćeš više.  A hoće on i muhe, svakako, pa eto duple koristi.

Zato večeras, u ranima večernjim satima, a može i kasnije jer je pun mjesec, lijepo vani sjediti i promatrati šišmiše. Pa kako ih prepoznati? Lako, noću u pravilu ptice ne lete, ako nešto „prše“ po zraku, onda su to zacijelo šišmiši. Valja biti u trendu, ne?

M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!