O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Svaki novi dan - jedna priča van!

1/1
Svaki novi dan - jedna priča van!
Svaki novi dan - jedna priča van!
Objavljeno: 07-08-2015

Deset autora udružilo se u Otočki dekameron s namjerom da zajedno napišu 100 novela, svaki autor po 10.  Zadano je i 10 tema koje svatko mora obraditi na svoj način. Jedini uvjet je da svaka priča sadrži bar jedan "otočki detalj". Do 31. listopada 2015. treba biti sve dovršeno.

Kako im ide pisanje, možete provjeriti na fb stranici Otočkoga dekamerona gdje svakodnevno bude objavljena po jedna nova priča. Do sada ih je 16. Dan po dan, priče će se nizati sve dok se lanac ne zatvori.

Svaki autor donio je u Otočki dekameron svoj osebujan stil, bez obzira ima li prethodnih iskustava pisanja novela ili čega drugog, ili su mu ovo prvi novelistički koraci. Jako se razlikuju po načinu obrade teme, ugođaju, stilu, jeziku... Tako su neke novele jednostavna štiva koja prerastaju u prave male bestselere po broju ulaza čitatelja, neke druge su kvalitetni dosezi u realističkoj maniri, neke iznenađuju, neke šokiraju, neke zbunjuju, neke izazivaju sućut, neke su zahtjevne...

 Za sada pratimo što se stvara. Čitamo dok smo još na godišnjem, dok odmaramo ili naprosto dok - surfamo. Kako do Otočkog dekamerona? Jednostavno. Klikom na link na naslovnici našeg portala ili upisivanjem Otočkog dekamerona u fb tražilicu.

Riječ je svakako o jedinstvenom projektu koji će naknadno uznastojati imati i verziju u tiskanom izdanju, a u planu je i prilagođeno scensko uprizorenje. O samim autorima više uskoro.

 

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!