O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Generacija 1966. - proslava mature

1/1
Generacija 1966. - proslava mature
Generacija 1966. - proslava mature
Objavljeno: 24-06-2015

OTOČAC – Slave se mature, one prave, prve, na svršetku srednje škole. No slave se i one mature koje su odavna završile, prije 10, 20, 30 ili više godina (sramota i reći pred koliko godina).

Okupljanje bivših maturanata je uvijek izazov, gdje su sada ti ljudi, gdje žive, jesu li živi, kako im je u životu, hoće li doći, mogu li doći, sve su to pitanja koja se nameću sama od sebe. Neki su sebi obećali “nikada više“, no kako se približava dogovoreni termin to obećanje kao da kopni, ljudi se kolebaju, ipak ih nešto vuče da vide „svoju generaciju“, da vide „kako se tko drži“, je li „propao“ ili je „za svoje godine“ dobro držeći. Ne treba niti sumnjati da će biti biranih toaleta, skupe opravice, odijela, kravata velikih „k'o džigerica“. Tako će vjerojatno biti i ovoga petka u Otočcu. Na redu je generacija Srednje škole Otočac 66. godišta, naravno prošloga stoljeća.

A to godište proslavit će 30. godina mature. Zar već? Toliko? Ma da, toliko. Tko bi rekao, kako godine lete, aaaaa … Iako je to bila brojna generacija, do sada ih se prijavilo 45, odasvuda, iz zemlje i inozemstva. Odlučili su svoj maturalac proslaviti u Hotelu Park u Otočcu. A proslavit će ga uz bogati menu, bit će i svečana torta (kakva je to zabava ako nema torte, a tortu ionako malo tko jede), a za ugođaj pobrinut će se glazbeni sastav MIRAKUL iz Otočca. Prvotno je zabava dogovorena od 19 do 1 uru poponoći, no to je samo okvirno, vjerojatno će malo tko u 1 napustiti hotel, bit će do zore, koliko tko izdrži. Nisu to više mladi ljudi, ma nisu ni stari, onako, za utjehu „najboljih godina“.

Sve će to naravno započeti u petak u 18 sati, tada je okupljanje kod Srednje škole, nakon prozivke slijedi Hotel Park. I da, organizatori kažu da još uvijek nije kasno za prijaviti se, sve ide preko facebooka Maturalac Otočac .

Neka, i treba, ništa u životu ne treba propustiti, pa ni maturalac nakon 30 godina. Ni nakon 40, pa dokle tko izdura. Jer život je „samo jedan“, vele oni filozofskom razmišljanju skloni. Carpe diem! Dakako.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!