O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Doživi otok Pag prije 50 godina na Ljetnom festivalu Metajna

1/1
Doživi otok Pag prije 50 godina na Ljetnom festivalu Metajna
Doživi otok Pag prije 50 godina na Ljetnom festivalu Metajna
Objavljeno: 19-06-2015

Ljetni festival Metajna odvijati će se od 24.lipnja do 1. rujna, a njime se prvenstveno želi promovirati raznolikost otoka Paga. Tako će samo otvorenje Festivala biti posvećeno prezentiranju velike kulturne baštine otoka Paga uz sudjelovanje svih domaćih  izvođača  poput  Klape Sol, Klape Navalia, Kulturnog  društva  Družina-Pag, KUD-a Novalja, Klape Peružini, Dječjeg zbora Violice-Pag, Klape Slavuji te klape Kolanjke. Kulturna događanja pratiti će i bogata gastronomska ponuda po kojoj je otok poznat, a sve pod motom „Kako je to nekad bilo“.

Turistima i svim posjetiteljima tako će se prezentirati  život na otoku kakav je nekad bio, pa će se odjeća prati ručno, plesti će se čarape i džemperi, presti vuna, krpati mriže, igrati karte, boćati, mijesiti kruh, kuhati rakiju, peći srdele, plesti luk, kuhati brudit i polentu, peći puževe i kuhati hobotnice.

Ideja organizatora  bila je osmisliti projekt  koji će upotpuniti  otočku turističku ponudu autentičnim paškim  folklorom, paškom pismom te ostalom domaćom glazbom.

„S  obzirom da je  Otok Pag  jedna  od   najfrekventnijih   ljetnih destinacija  i  s obzirom na  činjenicu da je na toj destinaciji  velika koncentracija domaćih i inozemnih  turista, uvjereni smo da će naš projekt  privući  veliki broj  posjetitelja.“, poručuju organizatori iz Metajne.

Kao dio projekta biti će organizirani  i Dani sira, čipke i soli, istaknuti kao najbolji  proizvodi  Paga poznati  svjetskoj javnosti. U prezentaciju proizvoda uključiti će se  i domaći proizvođači - Sirana Gligora, Paška sirana, Sirana Mih te čipkarice Pag. Osim izvođača sa Otoka  Paga zabavni program će obogatiti i domaći izvođači te su najavljeni koncerti Mladena Grdovića, Jasmina Stavrosa, Lidije Bačić, Jose Butorca i mnogih drugih.   

Dodatna pogodnost biti će i brod Festini koji će kao poveznica  voziti u  večernjim satima iz Paga u Metajnu i natrag.

Program:

24.lipnja 2015., 20h

Doživi otok Pag prije 50 godina

  • klapa „Peružini“ , Klapa „Slavuji“ i Klapa „Barba i Neputi“
  • bogata gastronomska ponuda

26.lipnja 2015.,20h

Dan sira, vina i dagnji

  • klapa „Kolanjke i tamburaši“

29.lipanj i 6.srpanj 2015., 20h

Zvuci otoka Paga uz Klapu Sol

2.srpanj 2015., 20h

Klapa „Sebenico“

 10.srpanj 2015., 20h

Mladen Grdović

------------

Ana Vuković

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!