O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Iz policijske bilježnice

1/1
Iz policijske bilježnice
Iz policijske bilježnice
Objavljeno: 15-06-2015

Tijekom proteklog vikenda (12.- 15. lipnja 2015. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, osam prometnih nesreća, pet narušavanja javnog reda i mira, dvije dragovoljne predaje oružja i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Kriminalitet

Noću 11./12. lipnja 2015. godine u Krivom Putu, grad Senj, nepoznati počinitelj provalio je u ograđeni prostor u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Senju i otuđio agregat za struju

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Promet

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena i na području Karlobaga gdje je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Izdvajamo prometnu nesreću sa teško ozlijeđenom osobom koja se dogodila u subotu u 21.50 sati u Kuterevu, grad Otočac, kada je 30-godišnjak iz Kutereva, upravljajući prije stjecanja prava motociklom gospićke registracijske oznake bez korištenja zaštitne kacige, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad motociklom i sletio udesno van kolnika.

U prometnoj nesreći on je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (2), Otočca (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 106 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 200 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, između Gospića i Zira, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 66-godišnji austrijski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je jučer u Karlobagu (1,61 g/kg), kod 35-godišnjaka iz Karlovca. 

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Gospića (3), te tučnjavom na području Otočca (1) i Karlobaga (1).

 Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Dragovoljna predaja oružja

Tijekom proteklog vikenda, građani u Gospiću i Korenici predali su 805 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

                                                                 

Pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva

U subotu je u Gradini Koreničkoj, građanin pronašao tri topovska zrna, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

 

Glasnogovornica

Policijske uprave ličko-senjske

Maja Brozičević

Podijeli novost na društvenim mrežama!