O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Veliki interes za izložbu mladih umjetnika

1/9
Veliki interes za izložbu mladih umjetnika
Veliki interes za izložbu mladih umjetnikaVeliki interes za izložbu mladih umjetnikaVeliki interes za izložbu mladih umjetnikaVeliki interes za izložbu mladih umjetnikaVeliki interes za izložbu mladih umjetnikaVeliki interes za izložbu mladih umjetnikaVeliki interes za izložbu mladih umjetnikaVeliki interes za izložbu mladih umjetnikaVeliki interes za izložbu mladih umjetnika
Objavljeno: 26-05-2015

GOSPIĆ - U prostorijama Kulturno-informativnog centra u Gospiću otvorena je izložba crteža četvero mladih umjetnika "Kreativni pozitivci" koju je posjetio veliki broj znatiželjnika. 

Svoje crteže, većinom stvorene olovkom, ugljenom i tušem, predstavili su učenici ugostiteljskog smjera gospićke Strukovne škole: Josipa Krpan i Giordan Florin Cocar te gospićki gimnazijalci: Nikolina Brkić i Marko Domazet.

Giordan, učenik 3. razreda, pohvalio se da mu je to već treća izložba, a ovom prilikom izložio je crteže rađene tušem, ugljenom i olovkom te kazao kako u budućnosti planira upisati slikarsku akademiju u Austriji.

Josipa Krpan, učenica 1. razreda, kazala je kako također razmišlja o akademiji, a izložila je crteže životinja i ljudi rađene ugljenom i olovkom.

Crtanje za sada smatra samo hobijem, kazao nam je Marko, učenik 1. razreda, koji je izložio crteže u tehnici ugljen i olovka, isto kao i Nikolina, učenica 2. razreda, kojoj će crtanje uvijek biti jedan od najdražih hobija.

Izložbu je otvorio akademski slikar Ivan Golac koji je kazao da mlada četvorka hrabro pristupa svojim crtežima na kojima je najčešće prisutan portret te slobodni motivi.

- U svakomu mladom čovjeku ima potencijala. U ovom slučaju taj likovni potencijal vidljiv je u njihovim radovima. Talenti su to koje pratim niz godina i siguran sam da svjetlija budućnost stoji ispred njih uz njihov trud i zalaganje. Sama njihova ideja o zajedničkoj izložbi daje naslutiti da se radi o pravima mladim ljudima, već u više navrata prisutnima u kulturnom životu grada Gospića. U današnjemu ludom vremenu nije lako biti pozitivac, sve više javni mediji, politika i društvo daju prostor negativnim utjecajima, koji, ako se slažete, ulaze u sve sfere današnjeg života. Neka oni žive sa svojom umjetnošću, neka žive s ljepšim i humanijim svijetom - kazao je Golac.

I. Vidović Pocrnić

Podijeli novost na društvenim mrežama!