O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Umjetnici od kista na Gacki

1/5
Umjetnici od kista na Gacki
Umjetnici od kista na GackiUmjetnici od kista na GackiUmjetnici od kista na GackiUmjetnici od kista na GackiUmjetnici od kista na Gacki
Objavljeno: 11-05-2015

SINAC – Prolazeći kroz ovo osunčano i ozelenjeno mjestašce prošarano paletom boja proljetnog cvijeća, rijetko koga put ne nanese na Majerovo vrilo. Vremešne dame mlinice griju svoje daske na neumilnom suncu dok im šimlaste kose draška lahor s Godače, koji je obišao svaki listak i grmičak šuljajući se kud ga volja.

Tako smo na ovom mjestu danas zatekli Sincu dragog gosta, kojega svi doživljavamo domaćim, nekadašnjeg župnika Župe sv. Ilije vlč. Peju Ivkića. Raspričan i ljubazan kao i uvijek reče nam priču o maloj skupini ljudi studija Fortuna Art iz Zagreba koji su zadnjih nekoliko dana njegovi gosti u Župi Brinje. Cilj im je stvoriti umjetničku crticu zapisa kista ovog vremena, kraja i ljudi.

Nakon obveznog posjeta mlinovima obitelji Kolaković i Majer, a mlinari da priča bude dragušnija obojica se zovu Jure, uputili smo se laganim korakom razgovarajući o razbarušenosti prirode u svoj svojoj ljepoti te svakodnevnici i događanjima koja nas okružuju.

Zaskoro smo stigli i do likovnjaka. Već su se spremali štafelaji, a platna s poznatima nijansama motiva i pejzaža težile su suhoć,i loveći uporne zrake topline. Uspjeli smo uloviti nekoliko kadrova na odlasku dobro raspoložene ekipe.

Vlč. Pejo još je nadodao kao je cilj ove minijaturne slikarske kolonije upoznavanje s ljepotama Gacke te sklapanje prijateljstava i dobrih suradnji od kojih jedna već traje. Naime, sve slike načinjene danas moći će se razgledati u župnom dvoru u Brinju te kupiti i tako donirati novac ovoj župi.

 

J. Ilić/ M. Nikšić

Podijeli novost na društvenim mrežama!