O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Promotivni koncert orkestra harmonika u Brinju

1/5
Promotivni koncert orkestra harmonika u Brinju
Promotivni koncert orkestra harmonika u BrinjuPromotivni koncert orkestra harmonika u BrinjuPromotivni koncert orkestra harmonika u BrinjuPromotivni koncert orkestra harmonika u BrinjuPromotivni koncert orkestra harmonika u Brinju
Objavljeno: 08-05-2015

U sportskoj dvorani OŠ „Luke Perković“ iz Brinja, 8.5.2015. godine s početkom u 12,00 h održan je promotivni koncert orkestra harmonika Josip Kailer iz Gospića. Koncert su imali prilike poslušati učenici OŠ „Luke Perkovića“ od 1. – 4. razreda.

Cilj ovog koncerta je bio prikazati i zainteresirati djecu za učenjem sviranja harmonike. Harmonika je veoma široko rasprostranjeno glazbalo koje se upotrebljava u raznim tipovima glazbe. Najmasovnije se upotrebljava u zabavnoj i narodnoj glazbi, ali se u drugoj polovici 20.stoljeća počela pojavljivati i u klasičnoj glazbi kao instrument novih zvukovnih boja i mogućnosti. Tako je orkestar izveo mnoge poznate skladbe europskih zemalja, a na kraju i hrvatske koje su djecu najviše razveselile. Djeca su kroz komunikaciju s maestrom g.Zvonimirom Kosom naučila što se sve može svirati na harmonici.

Odličan koncert koji je trajao jedan sat, mogao je trajati i duže jer su svi prisutni bili zadovoljni izvedbama i zaista uživali. Sve nazočne pozdravio je načelnik Zlatko Fumić te izrazio zadovoljstvo i zahvalnost što je koncert održan u Brinju te napomenuo kako će Općina Brinje sufinancirati određeni iznos programa za polaznike koji budu zainteresirani za glazbeni tečaj.

IB / OB

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!