O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Noć knjige u senjskoj knjižnici

1/14
Noć knjige u senjskoj knjižnici
Noć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižniciNoć knjige u senjskoj knjižnici
Objavljeno: 08-05-2015

Već drugu godinu zaredom Senj se priključio mnoštvu gradova diljem Hrvatske i svijeta koji su bogatim programom obilježili i proslavili Noć knjige.

Senjska Noć knjige otpočela je predstavljanjem nove zbirke poezije „Kuće na brdu“ Klare Polak Poljarević. Budući da je manifestaciji Noć knjige cilj usmjeriti oči javnost na knjigu i čitanje u tradicionalnim i modernim oblicima, Knjižnica je odlučila predstaviti zbirku koja je izašla u modernom, digitalnom obliku na portalu digitalne-knjige.com. O zbirci i digitalnoj knjizi uz autoricu govorila je i ravnateljica Knjižnice Ana Prpić Rogić, a promociju su uljepšali recitali spikerice Jadranke Štokić kao i glazbeni nastupi učenika senjske srednje škole i osnovne glazbene škole.

Nakon promocije građani su cijelu noć uživali u programu Proslavimo zajedno-U Noći knjige Vaša Knjižnica Vas daruje, a koji je uključivao razne pogodnosti za građane i korisnike kako bi osjetili radost proslave Noći knjige. U sklopu toga programa, posjetitelji su cijelu noć vraćali knjige bez plaćanja zakasnine, koristili svu građu iz fonda Knjižnice, igrali tombolu, poslužili se zakuskom, a Knjižnica je svima koji slave imendan i rođendan poklonila godišnju članarinu.

Gradska knjižnica Senj i Humanitarna udruga Bura Senj organizirali su humanitarnu akciju Knjiga dobrote koja je svoju završnicu imala upravo u Noći knjige. Naime, pozivom organizatora, građani i organizacije su kroz cijelu veljaču i ožujak te dio travnja donosili u Knjižnicu knjige na poklon i polagali ih u Kutiju dobrote. Sve prikupljene knjige članovi Bure i knjižničari prodavali su u Noći knjige po simboličnim cijenama, a sav prihod od prodaje darovan je socijalno ugroženim obiteljima s područja Senja.

U sklopu Noći knjige, a povodom velikih obljetnica senjskih književnika (110 godina od smrti Vjenceslava Novaka i 150 godina od rođenja S.S. Kranjčevića) Gradska knjižnica Senj priredila je dvije izložbe o tim velikanima pod nazivom Senjskim velikanima u čast-Novak i Kranjčević kroz riječ i sliku. Izložbe sadrže knjige Novaka i Kranjčevića iz našeg fonda-neke od njih su vrijedna i rijetka izdanja, osvrte, članke, životopise i fotografije koje svjedoče o životu i radu ovih velikih pisaca. U Dječjem odjelu Knjižnice postavljena je izložba „Mali Senjani svome gradu“-izložba tekstova i slika učenika 3. A razreda osnovne škole koji su na edukativnom programu o Senju, Juri i buri puno naučili o svom gradu, ali i napisali i narisali iz srca svoja razmišljanja o zavičaju.

Knjižnica je bila puna, građani su s knjižničarima slavili knjigu sve do 1 sat iza ponoći. Svim posjetiteljima kao i svima koji su Knjižnici pomogli u organizaciji ove manifestacije djelatnici Gradske knjižnice Senj od srca zahvaljuju i s veseljem pozivaju na Noć knjige 2016. godine.

Gradska knjižnica Senj

Podijeli novost na društvenim mrežama!