O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Županijski kup u šahu

1/1
Županijski kup u šahu
Županijski kup u šahu
Objavljeno: 28-04-2015

U Senju je u nedjelju 26.04.2015.odirano polufinale i finale hrvatskog kupa u šahu za Ličko-senjsku županiju. U polufinalu su šahisti ŠK Gacka - Otočac pobjedili šahiste ŠK Gospić 2,5:1.5 zahvaljujući pobjedi Marija Kranjčevića protiv Žuvele, dok su ostale 3 partije završile remijem.

U drugom polufinalnom meču, glavni favoriti ŠK Karlobag, inače vodeći u 2 HŠL-zapad, su pobjedili senjane iz ŠK Velebit sa 2.5:1.5, poveli su brzo zahvaljujući brzim pobjedama Idrisa Muslije i Nenada Levara, nad Prpićem i Vukelićem,malo drame je unio pomalo neočekivani poraz Cucančića od Tomljanovića,ali je iskusni Miroslav Savić rutinski remizirao sa Gradišerom ,što je bilo dovoljno za pobjedu u meču. U finalu je ekipa ŠK Karlobag pobjedila ŠK Gacku Otočac sa 3-1,nakon brzih pobjeda Savića nad Brankom Vujanićem  i Cucančića nad Milanom Oreškovićem i remija Muslije sa Kranjčevićem što je bilo dovollno za pobjedu u meču, dogovoren je remi i u partiji Levar-Pavelić jer više nije bilo rezultatske neizvjesnosti.

Za pobjedničku ekipu ŠK Karlobag koja je ovime stekla pravo nastupa na republičkom finalu u Šibeniku,nastupili su Idris Muslija, Siniša Cucančić, Miroslav Savić i Nenad Levar. Nakon toga ,a povodom dana grada Senja odigran je brzopotezni turnir koji je uz prigodni pozdravni govor otvorio gradonačelnik prof. Darko Nekić. Nastupio je 41 šahista u 15 kola, tempo 5 min po igraču a  poredak je sljedeći:1.mjesto Savić12, 2 mjesto. Muslija 11,5, 3-5 mjesta Cucančić, Tomljanović, Levar 11, 6 mjesto. Prpić Ivan 9.5,7-  8 mjesto  Kranjčević, Kvaternik 9 bodova, 9-12 mjesta Žuvela, Gradišer, Fele, Gržinić 8.5. 13-17 mjesto  Bukovac, Vukelić, Pjevač, Jakešević, Zbašnik, Leskur 8 bodova itd..

Senjani su se još jendnom pokazali odlični domaćini te će ovaj turnir šahistima i kibicerima ostati u lijepom sjećanju.

L.N.

Podijeli novost na društvenim mrežama!