O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole

1/11
"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole
"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole"GACKI SOKOLI" na državnom prvenstvu u krosu za srednje škole
Objavljeno: 23-04-2015

U Krapinskim Toplicama - srcu zelenog Zagorja, 22. travnja održano je državno prvenstvo u krosu za srednje škole. Natjecanju je ove godine pristupilo najviše natjecatelja na ovoj razini ikad. Naime, pravilo da na državnu završnicu dolazi 6 najboljih škola iz cijele države zamijenjeno je novim prema kojemu predstavnici svih županija imaju pravo sudjelovanja. I dok su prošlih godina natjecatelji govorili kako je pravi problem proći međužupanijsku razinu te da se pobjednik više-manje zna već nakon te razine, ove godine su stvari bile ipak malo neizvjesnije. Svi natjecatelji bili su smješteni u hotelu Toplice, a u samo mjesto došli su dan prije samog natjecanja.

Srednja škola Otočac - Školsko sportsko društvo " GACKI SOKOLI " natjecalo se u krosu za djevojke i osvojili 7.mjesto, predvođeni voditeljem prof.Milanom Rukavina, a natjecale su se djevojke Romana Joksić, Ksenija Jurković, Ana Višekruna i Andrea Galetić. U krosu za mladiće "Gacki sokoli" osvojili su 14.mjesto, voditelj je bio prof.Milorad Mandarić, a natjecali su se mladići Ante Kostelac, Franjo Kostelac, Matej Rubčić i Marko Rubčić.

Muški i ženski predstavnici 20 županija (natjecanju nisu pristupili samo natjecatelji iz Karlovačke županije) počeli su pristizati u utorak, 21. travnja, oko 15 sati, a posljednji autobus, onaj iz Dubrovnika, došao je nekoliko sati kasnije. U srijedu je sve išlo prema predviđenom rasporedu - mimohod, predstavljanje škola, svečano otvaranje, obilazak staza i trke. Jedina razlika u odnosu na osnovne škole bila je da je, radi jednostavnijeg postavljanja staza, prvo otrčana ženska, a zatim duža, muška trka. U cilj je prva ušla Nina Dobša iz Gimnazije Josipa Slavenskog (Čakovec). Njezine sunatjecateljice bile su nešto sporije te je njihova ekipa završila kao druga. Prvo mjesto, očekivano, ostalo je u rukama cura iz Treće zagrebačke gimnazije dok su treće Puležanke.U razgovoru s curama iz Treće, saznali smo kako svoju pobjedu posvećuju profesoru vjeronauka Srećku Malbašiću, koji je 11. travnja preminuo. Sve su jako sretne i ponosne na ostvarenu pobjedu, a vesele se i svjetskom prvenstvu u Mađarskoj koje su izborile ovom pobjedom.

Muško natjecanje prošlo je dosta zanimljivo

Nekoliko minuta kasnije proveden je i muški dio natjecanja. Kroz ciljnu ravninu prvi je prošao Ognjen Mergon iz križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. Uspješni Križevčani bili su, očekivano, prvi u ukupnom poretku s 1., 3. i 6. mjestom pojedinačno. Svi su jako sretni i zadovoljni što su uspjeli obraniti rezultat. Nakon zbrojenih rezultata, jasno je kako su sve ostale ostavili daleko iza sebe. Muško natjecanje prošlo je dosta zanimljivo jer su dvojica Spilićana, Bože Živaljić i Benjamin Bratić, „čekajući ranjenog prijatelja“, odlučili jedan krug presjediti „u hladu“. Budnim očima sudaca to nije promaklo te su obojica diskvalificirana, a cijela ekipa izbačena iz sustava natjecanja. Usprkos svemu, dvojica „izgubljenih“ natjecatelja, imaju velika očekivanja od krosa u Hrvatskoj i nadaju se da će sljedeće godine biti puno uspješniji. U ukupnom poretku drugo mjesto zauzeli su krosisti iz Gimnazije Petra Preradovića (Virovitica), a treće oni iz Gimnazije A. G. M. Đakovo. Zanimljivo je da su jednak broj bodova imali i oni iz Pete gimnazije u Zagrebu, ali su zbog plasmana svojih igrača ipak završili na četvrtom mjestu.

Zahvaljujući vještim i već uigranim sucima, rezultati obe trke bili su poznati nekoliko minuta kasnije. Oko 11:30 održana je dodjela medalja nakon koje su natjecatelji pošli prema hotelu. Neki su posljednje trenutke u Krapinskim Toplicama odlučili iskoristiti za predviđeni ručak, a bilo je i onih koji su radije skočili u bazen još jedan put. Svi natjecatelji, prepuni dojmova, uskoro kreću četirima autobusima svojim domovima.

Više informacija ovdje: http://www.skolski-sport.hr/mlade-nade-hrvatskoga-krosa-na-…

Bilten s natjecanja možete preuzeti OVDJE.

Slike s natjecanja pronađite OVDJE.

Slike svih natjecatelja možete pronaći OVDJE.

IPL NOVINARI Sara Horvatić i Marko Šapina

------

I.B.

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!